Fudbaleri Partizana nisu imali sreće sa žrebom u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali su mnogo bolje prošli u žrebu za grupnu fazu takmičenja. 

Posle mečeva sa ruskim Sočijem i portugalskom Santa Klarom sada će se sastati sa Gentom, Florom iz Talina i Anortozisom sa Kipra. Svoje prve utiske žreba dao je i šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević. 

"Uvek je nezahvalno reći da si zadovoljan žrebom, ali ako poredimo kvalifikacione utakmice koje smo imali do sada, koje su bile izuzetno teške, da ne kažem da su teže nego grupa koju smo dobili. Kad krenem da analiziram individualno svaku ekipu, onda imam repspekta i o svakom imam nešto da kažem", počeo je on. 

Iako vlada mišljenje da je Partizan jako dobro prošao na žrebu, šef struke crno-belih poziva na oprez.

"Oprezni smo, nemamo mi prava da pretimo niti da objašnjavamo kako ćemo mi biti prvi. Moramo da igramo utakmicu po utakmicu, prvi meč će nam biti na Kipru. Razna iskustva su bila i sa ekipama sa Kipra tako da na taj način prilazimo toj utakmici", dodao je on, ali je priznao da je ovo mnogo bolji žreb nego onaj za kvalifikacione mečeve.

"Koliko smo težak žreb imali tokom kvalifikacija, uvek možemo da kažemo da je moglo da bude teže. Kao što sam rekao Santa Klara i Soči su izuzetne ekipe. Ali ne znate nikad, ja sam malo gledao sve te ekipe sada i Genk i Anortozis i Floru... Flora ima 10-11 reprezentativaca, ispali su od Omonije na penale. Sigurno je da je Soči izuzetno ozbiljna ekipa, Portugalci dolaze iz jake lige, ne možete da poredite", zaključio je Stanojević i nastavio:

"Verovatno je po svemu "lakša" grupa nego što smo imali kvalifikacije. A može da se desi i da ne prođemo grupu! Nemamo pravo da nešto pretimo, ali možemo da kažemo da smo imali teže kvalifikacije nego grupu", smatra on.

Na kraju je prokomentarisao i raspored utakmica, kao i činjenicu da prvi duel u Ligi konferencija dolazi tri dana pre prvog derbija u sezoni.

"Ja kako sam video meni se sviđa raspored, odgovara mi. Igramo prvu utakmicu sa direktnim konkurentnim za prolaz dalje. Imamo roster, menjaćemo", ističe Stanojević. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.