Možemo mi to!

PARTIZAN IGRA ZA LIGU ŠAMPIONA, ZVEZDA ZA SRPSKI SAN: Na Kipru dupli ulog, a dve pobede znače da smo na korak od cilja!

Autor Nikola Lalović

Srbija će večeras gledati dve utakmice, a ukoliko se ubeleže dve pobede – Liga šampiona je blizu za oba večita rivala!

Izvor: MN Press

Počela su evropska takmičenja, a ove sezone Srbija gleda dva svoja tima u Evropi! Crvena zvezda nije uspela da se domogne Lige šampiona, ali je stigla do Lige Evrope, dok je Partizan prošao teške kvalifikacije i plasirao se u prvu Ligu konferencija u istoriji.

Oba srpska kluba žele da pobedama započnu grupnu fazu evropskih takmičenja pogotovo s obzirom na to da igraju protiv direktnih rivala za prolaz dalje, ali bi dve pobede još značajnije bile za Superligu i za srpski fudbal!

Ako Zvezda pobedi Bragu, a pogotovo ukoliko Partizan dobije Anortozis san koji je do skora delovao nestvarno može da postane java. Srbija može da dobije dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

DUPLI ULOG I BONUS NA "MARAKANI"

Izvor: MN Press

Srbija se trenutno nalazi na 12. mestu UEFA rang liste, a ono što ciljamo je 15. mesto na kraju sezone. Da bi od takmičarske godine 2023/24 dobili petog predstavnika u Evropi i dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona moramo da budem u prvih 15 liga Evrope na kraju godine. 

U tom slučaju bi prvoplasirani tim u prvenstvu Srbije išao u kvalifikacije za Ligu šampiona kroz stazu prvaka, a vicešampion bi išao preko mnogo teže staze ligaša. Ipak, Crvena zvezda i Partizan bi, ukoliko do kraja sezone sačuvaju Srbiju u prvih 15 u Evropi mogli da računaju na start u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a uz nekoliko dobrih mečeva bi bili sigurni makar u Ligi Evrope svake godine.

Za sada je Srbija sa 26.875 bodova ispred Belgije (26.400), Švajcarske (26.125) i Hrvatske (24.400) i time se prvih 15 u Evropi zatvara.

To mesto jure Kipar (24.125), Turska (23.100), Češka (23.000), Šveska (22.625), Norveška (22.500), Grčka (22.450), Izrael (21.875) i Danska (20.975).Upravo zbog toga što je Kipar prvi ispod crte pobeda u Famagusti mnogo znači SrbijI!

Partizan ide na gostovanje jednom od dva kiparska tima u Evropi, a oba meča sa Kipranima za Srbiju donose dupli dobitak. Srbiji bi pobeda donela bodove, a Kipar koji nas "juri" bi ostao bez nih!

Crvena zvezda bi pobedom nad Bragom donela nove važne bodove i sa dva trijumfa sada srpski fudbal bi već posle prvog kola napravio ogroman korak ka ostvarivanju cilja.

Dva mesta u kvalifikacijama za LŠ su blizu, a i jedno bonus mesto u Evropi. Crvena zvezda i posebno Partizan večeras igraju za ceo srpski fudbal, a spektakl počinje već 18:45.