Loše...

HAOS U ZVEZDINOJ GRUPI - LUDOGOREC U VELIKOM PROBLEMU: Otputovali u Dansku bez najbitnijeg čoveka!

Autor Dušan Ninković

Moraju da se snalaze, pa će bivši vezni fudbaler tima iz Razgrada obavljati ulogu trenera na ovom meču.

Izvor: Profimedia

Grupna faza Lige Evrope još nije počela za Mitlijand i Ludogorec, Zvezdine rivale u ovom takmičenju, a već imamo vest koja bi mogla da utiče na taj meč. Odmah na startu takmičenja, bugarski tim će biti u problemu.

Višegodišnji šampion Bugarske je put Danske krenuo bez svog trenera Valdasa Dambrauskasa (44), Litvanca koji od januara ove godine predvodi tim iz Razgrada.

Mladi stručnjak dobio je pozitivan test na korona virus i zbog toga nije bio u mogućnosti da otputuje na sever Evrope, gde će njegov tim otvoriti grupnu fazu. To bi mogao da bude i jedan od ključnih mečeva za bugarsku ekipu u grupnoj fazi ove sezone.

Ukoliko bi uspeli da osvoje barem bod, imali bi veoma lepu priliku da završe na nekom od prva dva mesta... Ali, biće mnogo teže bez trenera.

Izvor: Profimedia

Umesto Valdasa, na klupi Ludogoreca sedeće Stanislav Genčev, nekadašnji centralni vezni fudbaler tima iz Razgrada, a kasnije u nekoliko navrata pomoćni trener ili prelazno rešenje na klupi najboljeg bugarskog kluba. Ipak, to nije baš isto kao kada je Dambrauskas tu!

Litvanac je uspeo da trgne Ludogorec, pa je tako bugarski predstavnik ovog leta u kvalifikacijama izbacio favorizovani Olimpijakos. Ipak, ispali su od Moldea u kom je blistao sjajni Veljko Birmančević, pa je Liga Evrope stigla kao utešna nagrada.

Valdas Dambrauskis studirao je u Londonu, gde je počeo trenersku karijeru, ali se brzo vratio u Litvaniju. Predvodio je Panevežis i Žalgiris, kasnije radio u RFS Rigi, a ljubitelji fudbala sa Balkana znaju ga i po poslu u Hrvatskoj. Između februara 2020. godine i prelaska u Ludogorec vodio je Goricu.