Tragedija!

NAJTUŽNIJI ROĐENDAN NEMAČKE LEGENDE: Od pogibije sina objavio samo jednu fotografiju!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji nemački as danas sigurno ne slavi rođendan, već tuguje zbog strašne tragedije.

Izvor: Profimedia/Instagram/michaelballackofficial/printscreen

Legenda nemačkog fudbala, bivši reprezentativac te zemlje i vezni fudbaler Bajera, Bajerna i Čelsija Mihael Balak danas puni 45 godina, ali je ovo sigurno najtužniji rođendan u njegovom životu.

Slavni fudbaler tek se pre nekoliko dana prvi put oglasio nakon velike tragedije koja je pogodila njegovu porodicu.

Mihaelov srednji sin Emilio poginuo je u saobraćajnoj nesreći kvadova tokom godišnjeg odmora u Portugalu, gde porodica čuvenog fudbalera ima kuću.

I taj gubitak bio je naravno nenadoknadiv za nemačkog fudbalera koji je sa mnogo uspeha nosio dres tri slavna kluba - Bajera, Bajerna i Čelsija.

Nedeljama je za sebe držao tugu i u sebi patio za sinom, a tek je nedavno uspeo da smogne snage za prvu objavu na društvenim mrežama.

''Tvoje odsustvo samo čini da te još više volim'', napisao je Mihael Balak uz objavljenu sliku sina koji je poginuo.

Mihael Balak ima još dvojicu sinova, Luisa i Đordija, a dobio ih je u braku sa Simon Lambe, koji je okončan 2012. godine.

Fudbalski fanatici Balaka pamte kao veznog igrača prefinjene tehnike, ali i pobedničkog mentaliteta. Mnogima je prva asocijacija na njega reakcija na krađu koju je Čelsi doživeo u Ligi šampiona protiv Barselone. Tada je jurio sudiju tokom meča kako bi pokušao da utiče na sporne odluke, ali do njihovih promena nije došlo.

Tokom bogate karijere bio je šampion Nemačke sa Kajzerslauternom, lider Bajera, a zatim i veoma trofejan u dresu Bajerna i Čelsija. U Minhenu je osvojio sedam, a u Londonu šest trofeja. Kao reprezentativac Nemačke učestvovao je na Mundijalu 2002. godine gde su stigli do finala, a upisao je ukupno 98 nastupa i čak 42 gola za nacionalni tim.

Veliku karijeru je imao Mihael Balak: