Presekao je

ŠPANIJI NE TREBAJU IGRAČI REALA - OPET NIJEDAN NIJE POZVAN! Enrike "iskulirao" svu PETORICU, da li je napravio grešku?

Autor Mladen Šolak

Selektor "furije" objavio je spisak igrača za važne utakmice bez ijednog člana "kraljevskog kluba". Pročitajte koga je izostavio i glasajte u anketi - da li oni imaju mesta u reprezentaciji?

Izvor: Profimedia

Selektor Španije Luis Enrike saopštio je spisak za polufinale Lige nacija protiv Italije (6. oktobra na San Siru) i ponovo nije pozvao nijednog igrača Reala.

Iako je na spisku napisao 23 imena, nijedan član "kraljevskog kluba" nije zadovoljio dovoljno da ga Enrike uvrsti u tim koji bi 10. oktobra u Milanu mogao da igra za trofej u finalu takmičenja.

Pogledajmo najpre ko je uopšte mogao da se nađe na tom spisku od igrača Reala.

Mnogima će prvi na pamet pasti desni bek "kraljevskog kluba" Dani Karvahal (29), ali on jeste povređen od prošle nedelje, a prethodno mu je povreda uništila i prošlu sezonu, pa je odigrao samo 15 utakmica.

Međutim, njegova prinudna zamena Naćo (33) ipak nije dovoljno dobar za Enrikea, iako je odigrao 22 utakmice za nacionalni tim, a kod Anćelotija cele sezone pokriva sve pozicije u odbrani. Uz njega, nema ni ofanzivca Marka Asensija (25), koji je ove sezone dao tri gola, ali ipak i presedeo blamažu protiv Šerifa.

Izvor: Youtube/FIFATV

Među Špancima u Realu su i Lukas Vaskez (30), koji je odigrao samo šest mečeva za reprezentaciju, a ni kod Anćelotija nije standardan, kao ni Isko (29), koji je poslednjih mesec dana rezerva sa zanemarljivom minutažom.

Vezista Dani Sebaljos je pokidao ligament zgloba nastupajući za Španiju na Olimpijskim igrama i još nije zaigrao. U septembru je saopšteno da će odsustvovati još mesec dana. Sa druge strane, defanzivac Hesus Valjeho presedeo je na klupi svaki meč ove sezone, pa nema razloga ni stavljati ga u kontekst reprezentacije, u konkurenciji kojoj ne može da parira.

Ova situacija jeste neobična, s obzirom na veličinu Reala, ali nije nova, jer je i na Evropskom prvenstvu reprezentacija nije imala nijednog igrača "kraljevskog kluba".

Madridski mediji tada su osuđivali Enrikeov izbor i ukazivali na to da je napravio veliku nepravdu što nije pozvao Naća, koji je veoma dobro menjao često odsutnog Serhija Ramosa.

Međutim, tada nije bilo mesta ni za njega, ni za jednog od članova navedene petorke.

Sa druge strane, evo koga je pozvao selektor Španije.

Golmani: Unai Simon, David De Hea, Robert Sančez
Odbrana: Poro, Aspilikueta, Laport, Erik Garsija, Injigo Martinez, Pau Tores, Regilon, Markos Alonso
Vezni red: Rodri, Buskets, Gavi, Koke, Merino, Pedri, Markos Ljorente, Jeremi
Napad: Feran Tores, Ojarzabal, Fornals, Sarabija