Kakav doktor!

BEKAMOVA BOMBA KOJU ENGLESKA PAMTI 20 GODINA: Pretila im velika SRAMOTA, a onda je viđena magija iz slobodnjaka! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Dejvid Bekam je bio ubojit iz slobodnih udaraca, a ovaj posebno pamti.

Izvor: Twitter/printscreen/@MirrorFootball

Dejvid Bekam je početkom dvehiljaditih bio apsolutno najveća zvezda engleskog fudbala, a jedan od razloga je i pogodak koji je postigao pre tačno 20 godina. 

Tada je Engleskoj očajnički bio potreban bod u duelu sa Grčkom. Igralo se poslednje kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002. godine, a pred ovaj meč Nemačka i Engleska su imale jednak broj bodova. 

Ipak Englezi su bili bolji u međusobnom skoru i bod sa Grcima im je garantovao prolazak na Svetsko prvenstvo. Haristeas je dao gol za Grke, izjednačio je Tedi Šeringem, a minut kasnije Nikolaidis je vratio prednost Grcima!

Englezi su bili u ogromnom problemu, jer u tom slučaju Nemci idu direktno na Mundijal, a Englezima preti moguće propuštanje Svetskog prvenstva!

U poslednjem minutu nadoknade dosuđen je slobodan udarac za Englesku, a onda je na scenu stupio Dejvid Bekam. Uzeo je loptu i sa 30 metara pocepao mrežu Helena! Pogledajte tu bombu:

Na kraju je Engleska otišla na Svetsko prvenstvo, prošla tešku grupu sa Argentinom, Danskom i Nigerijom, ali je u četvrtfinalu Dejvid Siman primio gol sa skoro pola terena posle šuta Ronaldinja i "gordi albion" je ispao.