U pravu je!

ZVEZDA REALA ŽESTOKO ISPROZIVALA UEFA I FIFA - SVI STE ISTI! Navodno se bore protiv Superlige, a zanima ih samo novac!

Autor Nikola Lalović

Svake godine samo se dodaju novi mečevi i takmičenja, a za igrače nikoga nije briga.

Izvor: Profimedia

FIFA razmišlja da uvede Svetsko prvenstvo koje bi se igralo na svake dve godine, a to je razgnevilo mnoge. Sada se javio i golman Real Madrida i reprezentacije Belgije koji je nezadovoljan odlukama UEFA i FIFA

On je već negodovao zbog toga što se u Ligi nacija igra utakmica za treće mesto i javno je rekao da je besmislena, a sada je još jednom ponovio da ovakvi mečevi samo mogu da donesu probleme. 

"Ova utakmica se igra zbog novca i moramo biti iskreni kada je to u pitanju. Igramo samo da bi UEFA dobila još novca. Pogledajte samo koliko je promena u timovima bilo, da je ovo bilo finale potpuno bi drugačije ekipe izašle na teren", rekao je Kurtoa. 

Zbog pandemije virusa korona kalendar je još naporniji, a Kurtoa upozorava da je neminovno da dođe do povreda u ovakvom sistemu. 

"Sledeće godine ćemo igrati Svetsko prvenstvo u novembru, a kasnije ćemo ako doguramo daleko u Evropi igrati do juna. Povredićemo se", istakao je on. 

Iako se UEFA i FIFA navodno bore protiv Superlige bogatih, za Kurtou oni svi zapravo žele isto.

"Oni su protiv Superlige, a zapravo hoće isto, da se igra još utakmica. Napravili su dodatna takmičenja, uvek je isto. Mogu da se ljute što timovi žele Superligu, ali ni njih nije briga za igrače, samo se brinu o svom džepu. Tri nedelje nije dovoljno odmora za igrače koji 12 meseci treba da igraju na najvišem nivou", ponovio je on.