U pravu su!

SKANDAL ZBOG PENALA ZA PSŽ, ISPLIVAO SNIMAK NA KOME SE SVE VIDI: Neverovatno šta se dešava, umorni smo od VAR-a!

Autor Nikola Lalović

Penal sam po sebi nije sporan, ali pogledajte šta se desilo pre jedanaesterca.

Izvor: Twitter/Printscreen/@nikop17

PSŽ je doveo Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarumu i Đinija Vajnalduma, ali ne izgledaju Parižani previše impresivno na terenu. Bar ne još uvek. 

U poslednjem kolu francuskog prvenstva pobedili su Anže sa 2:1, a pobedu im je pogotkom sa bele tačke doneo Kilijan Mbape u 87. minutu. 

Sama situacija u kojoj je penal dosuđen nije sporna, ali se velika prašina digla zbog situacije pre penala! Anže se zvanično oglasio, a fudbaler ove ekipe Roman Tomas je odmah posle meča bio besan!

"Neverovatno šta se dogodilo. Poraz od 1:2 nije sramota, ali u ovom slučaju jednostavno je nemoguće. Radili smo cele nedelje kako bismo odigrali dobru utakmicu. Umoran sam od ovog VAR -a. Uložili smo milione u to i ne znamo ni kako da koristimo VAR", rekao je on posle meča. 

Problematičan momenat se desio pre šanse za Maura Ikardija, kada je on rukom povukao upravo Tomasa i našao se sam ispred gola protivnika. U nastavku akcije je on probao glavom da postigne gol, a jednog od gostujućih igrača lopta je uradila u ruku. 

Penal je dosuđen, a Tomas je bio besan ne zbog igranja rukom svojih saigrača, već zbog prethodnog kontakta sa Ikardijem. 

Iritira me jer sam strastven prema fudbalui posvećen sam, pazim na ono što radim. Ikardi pravi prekršaj, povlači me za ruku, padam, a zatim maksimalno koristi svoj položaj da dobije penal. Frustriran sam", dodao je Thomas.

Oglasio se i sam Anže, koji je istakao saopštenje u kome kažu da oni ne vole da se žale, ali sada jednostavno to moraju da urade. 

"Nismo navikli da se žalimo, ali  jednostavno tražimo doslednost, korektnost i poštovanje. Poštovanje prema igračima, osoblju, navijačima koji daju sve od sebe. Zato što volimo fudbal.. Nemamo ništa protiv PSŽ -a ili samog VAR sistema. Protivimo se samo njegovoj opasnoj upotrebi koja stvara frustracije i nepravdu. Možda ćemo sutra imati koristi od VAR-a, ali to ne rešava problem. Samo sportski aspekt bi trebalo da utiče na rezultat utakmice", navodi se u saopštenju.