NEVEROVATNA SERIJA

PARTIZAN NE MARI ZA GENT, VAŽNIJE JE POBEĆI ZVEZDI: Radnik ima najgori napad u ligi, a crno-beli u Humskoj ne greše!

Autor Nebojša Marković

Crno-beli žele da nastave neverovatan niz rezultata na domaćem terenu od početka 2020. godine.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana se vraćaju obavezama u domaćem šampionatu. Nakon što su tokom sedmice savladali trećeligaša Trajal u meču 1/16 finala Kupa Srbije, na redu je domaće prvenstvo.

U Humsku stiže Radnik iz Surdulice, u meču koji je trener Aleksandar Stanojević označio kao važniji i od onog protiv Genta u Konferencijskoj ligi narednog četvrtka.

Partizan će protiv Radnika pokušati da ponovo pobegne Crvenoj zvezdi na "plus pet" uz utakmicu više, nakon što su crveno-beli bili surovi u Lazarevcu protiv Kolubare (1:7). Ne samo to, crno-beli će pokušati da zadrže svoj izvanredan učinak u Superligi na domaćem terenu.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je ove sezone primila samo jedan gol u Humskoj, ali pogled u prošlost daje posebnu sliku koliko je Partizan dominantan na svom terenu - na poslednjih 28 mečeva imaju 26 pobeda i dva remija, oba protiv Zvezde.

Taj niz traje još od kraja 2019. i poraza od Napretka kada je trener bio Savo Milošević, a čini se da će biti teško da baš Radnik u nedelju bude tim koji će "ukočiti parni valjak".

Radnik je ekipa sa najgorim napadom u ligi, na 10 mečeva su samo sedam puta tresli mrežu, od toga na samo jednom meču, u Lučanima, su uspeli da postignu dva gola za 90 minuta.

Ekipa Dušana Đorđevića se nalazi na 14. poziciji, a protiv Partizana neće biti ni izbliza kompletni. Surduličani će biti bez Jokića, Petrovića, Bibera, Oreščanina, Subotića, Spasića i Vesića.

"Nismo baš u sjajnoj kadrovskoj situaciji, veliki broj igrača kuburi sa povredama neko vreme, neki od njih će možda biti u kombinaciji za utakmicu, većina neće. I da smo u boljoj situaciji ne bismo mogli da pretimo crno-belima, ali ćemo probati da pružimo jak otpor i prikažemo dopadljivu igru", poručio je trener Đorđević pre gostovanja u Beogradu.

U Humskoj su ove sezone Voždovac i Radnički Niš primili po četiri, a Spartak pet golova. Ipak, trener Stanojević upozorava zbog čega bi protiv Radnika stvari trebalo da budu teže.

"Igramo protiv čvrste ekipe, teško ju je probiti, primila je samo tri gola na gostovanjima, moramo da budemo strpljivi i igramo do kraja. Možda mi ne biste verovali, ali meni je Radnik važniji od Genta. Lično meni. Igrači to znaju, rekao sam im", poručio je Stanojević pre meča.

Neka Belgijanci čekaju, Partizanu je prioretit učvršćivanju na čelu trke za titulu prvaka Srbije...