SPREMAN JE

ČUJEM SE SA STOJKETOM, DAJE MI SAVETE: Popović želi da Partizan bude prvi u grupi - Možemo da opet sačuvamo gol!

Autor Nebojša Marković

Čuvar mreže crno-belih veruje u sebe i svoje saigrače pred bitan duel u četvrtak.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana u četvrtak (21.00) u Humskoj igraju meč trećeg kola Konferencijske lige, možda i presudan u borbi za prvo mesto u grupi.

Crno-beli će ugostiti belgijski Gent, a posle dve utakmice u kojima nije primio gol, sličnom ishodu i ovoga puta nada se golman Aleksandar Popović.

Partizan je u prva dva kola savladao Anortozis i Floru sa po 2:0, a Popović je bio siguran u svih 180 minuta. Sada će imati najveći izazov u dosadašnjem toku grupne faze.

"Mislim da su naredne dve utakmice prava borba za prvo mesto, i Gent i mi smo pokazali da smo dve najkvalitetnije ekipe u grupi. Imamo šansu da pobedimo i dođemo na čelo", počeo je Popović.

Čuvar mreže crno-belih je otkrio kako se priprema za ovakve utakmice.

"Imaju veliki izbor napadača, ali ne mogu svi da igraju, skautiramo svakog i dobijamo informacije od trenera i stručnog štaba, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Želećemo da nametnemo naš stil. Videćemo u kom smeru bude išla utakmica."

Može li Partizan ponovo da ne primi gol na evropskoj utakmici?

"Mislim da može, ceo tim igra zajedno, i u napadu i u odbrani, bori se... To je jedan od naših velikih kvaliteta, mislim da možemo to da uradimo i sutra."

Mladi golman je otkrio i da li je u kontaktu sa Vladimirom Stojkovićem od njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju, kao i da li je Milan Lukač nadomestio njegov odlazak.

"Sigurno da nije 100% nadomestio sve Lukač, jer je Stojke tu bio više godina, ali dobili smo bar nešto. Pošalje mi (Stojković, prim. aut) uglavnom poruke posle utakmice, savete šta je moglo bolje, čuli smo se par puta od kako je otišao", poručio je Aleksandar Popović.