DOMAĆINI PERFEKTNI

PIKE SPASILAC BARSE, SALCBURG SE NE ŠALI! Kad napadači ne mogu, tu je defanzivac da čuva Kumanu posao pred veliki derbi!

Autor Nemanja Stanojčić

Dve sigurne pobede domaćih timova, slavili Barselona i Salcburg

Izvor: Anadolija/Adria Puig

Završene su prve dve utakmice u Ligi šampiona i u obe utakmice su pobedu odneli domaći timovi.

Barselona je u Španiji bila bolja od Dinama iz Kijeva (1:0), dok je u Austriji Salcburg savladao Volfsburg (3:1).

Deluje da je Barsa počela da pronalazi formu, bar ako je suditi po prethdne dve utakmice. Pobedili su Valensiju, pa Dinamo.

Jasno je da se napadači i dalje muče i da je i realizacija jedan od problema, ali kada već oni ne mogu da daju gol tu je zamenik kapitena. U 36. minutu je Alba centrirao, a Pike je ostao sam i smestio je loptu u mrežu.

Uveo je Kuman Kutinja, Fatija, Aguera, ali ni oni nisu uspeli da postignu gol pred punim stadionom. Ronald Kuman je tako sačuvao posao pred najveći derbi, pošto u nedelju dočekuju Real.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Salcburg je na korak do plasmana u eliminacionu rundu. Na svom terenu su lako izašli na kraj sa Volfsburgom - 3:1 (1:1).

Poveli su preko Adejemija u trećem minutu, ali je Nemeka u 15. izjednačio. U drugom poluvremenu je na scenu stupio Okafor i golovima u 65. i 77. minutu je stavio tačku na meč.

Austrijanci su posle tri kola prvi na tabeli i ako budu slavili i u Nemačkoj početkom novembra obezbedili bi nastavak takmičenja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt