MUKE ZBOG LEGENDI

3 "SVETE KRAVE" ZBOG KOJIH BARSELONA NE MOŽE DALJE: Klub je besan na njih, hteli da ih oteraju, ali nemaju NOVCA!

Autor Milutin Vujičić

Sada će Ćavi to pokušati da reši, na prijateljski način...

Izvor: Profimedia

Barselona je "dužna kao Grčka", ostala je bez Mesija, a zbog loših rezultata na početku sezone odlučili su da smene i igračku legendu Ronalda Kumana, iako su do pre nekoliko dana uveravali da će ga podržati.

Porazi od Rajo Valjekana i Real Madrida su mu presudili, a najverovatnije će ga naslediti još jedna klupska ikona. Ćavi Ernandez je rekao "da" Barseloni, čeka se još samo da raskine sa Al-Sadom, pa će uskoro biti predstavljen na "Nou Kampu" gde će imati zadatak i da očisti svlačionicu.

Barselona ima previše fudbalera koji su puno plaćeni, a malo daju, tako da je rukovodstvo prethodnih nedelja uglavnom upiralo prstom u trojku koju katalonski list "Sport" naziva "svete krave".

U pitanju su SerhioBuskets, Đerar Pike i Đordi Alba, koji su već mesecima bili nezamenjivi kod Kumana, a koji su daleko od nivoa igara iz recimo perioda kada je Ćavi bio fudbaler Barselone. Uz to, čelnici znaju da "mešaju prste" u svlačionici, a izbio je problem i kada su tražili da im smanje plate zbog pandemije.

"Sport" piše i da je Barselona želela da raskine ugovor sa svom trojicom tokom leta, samo što nije moglo zbog teške finansijske situacije, a smatraju da nemaju budućnost u klubu i da će to Ćavi morati da reši.

Buskets ima ugovor do leta 2023, a Pike i Alba godinu dana duži, pa ćemo videti da li će Barselona uspeti da pritisne "restart".