IH!

OTKRIVENA NAJVEĆA FUDBALSKA TAJNA - KOLIKO KOŠTA HOLAND: Moćnici pali u nesvest kad su videli, Bajern odmah ODUSTAO!

Autor Milutin Vujičić

Jeste da je Erling Braut Holand neverovatan, ali da li je ovo previše?

Izvor: Profimedia

Norveški napadač Erling Braut Holand (21) je bez sumnje jedan od najboljih i najtraženijih napadača sveta, a sve su prilike da Dortmund neće moći da ga zadrži i naredne sezone.

Očekuje se da na leto jedan od bogatih klubova "aktivira bombu" i dovede Holanda, a sa svakim njegovim golom u dresu "milionera" cena raste. Trenutno je povređen, ali je već 13 puta tresao mrežu na svega deset utakmica, a sada je i poznato koliko bi najmanje morali da izdvoje za njega.

Nemački menadžer Volker Štrut, koji zastupa Tonija Krosa i Tima Vernera, objasnio je da je nemoguće da ga plate samo 80 miliona koliko nezvanično iznosi njegova klauzula idućeg leta.

"Holaandov transfer će sigurno biti narednog leta, ali klub koji ga želi dovesti uz tu odštetu će morati platiti još provizije agentu i platu za ugovor koji će recimo biti na pet godina. Sve to će koštati između 250 i 300 miliona evra", izkavo je Štrut i ostavio sve bez teksta.

"Toliko Holand trenutno vredi", dodao je agent.

Dobro je poznato da o Holandovoj karijeri brine Mino Rajola koji će dobro naplatiti taj transfer, a ni Norvežanin neće da igra za siću i traži ogromnu platu, jednu od najvećih u svetu fudbala.

Tako je iz priče isključio Bajern, pa preostaju praktično samo Mančester junajted, Mančester siti i PSŽ.

"Čak i da Bayern ima taj novac oni neće ni pokušati da dovedu Holanda. U Nemačkoj bi izazvali veliko ogorčenje da jednom igraču daju godišnju platu od 50 miliona evra", pojasnio je Štrut.