IZNENAĐENJE?

PORTUGALCI U ČUDU - SELEKTOR PRECRTAO VEZISTU PRED SRBIJU: Počeo meč protiv Irske, a sada je odjednom VIŠAK!

Autor Milutin Vujičić

Fernando Santoš je morao jednog fudbalera da "precrta" za meč protiv Srbije, a mnogima se nije dopao taj izbor.

Izvor: Profimedia/Carlos Vidigal Jr/Global Images/Sipa USA)

Portugal i Srbija sastaju se večeras u 20.45 u Lisabonu na stadionu "Da Luš" i direktno odlučuju o učesniku Svetskog prvenstva u Kataru. Ako pobedi Srbija, mi ćemo se plasirati na Mundijal, dok i remi vodi Portugalce dalje, dok će "orlovi" u tom slučaju morati u nikad teži baraž.

Na dan utakmice svi pričaju o sastavu Srbije, pitali smo i Vas da odaberete startnih 11, a to je trenutno i glavna tema u portugalskim medijima koji se nisu preterano istakli u najavi utakmice.

U toku jučerašnjeg dana pojavila se informacija da će Portugal igrati u najjačem sastavu protiv Srbije, odnosno samo Pepe neće biti na raspolaganju selektoru Santošu zbog crvenog kartona. Oporavio se i Bernardo Silva, a to znači da je jedan fudbaler sa spiska višak.

U zvaničan protokol mogu da uđu 23 fudbalera, tako da je Santoš morao jednom fudbaleru da saopšti da neće poći na utakmicu, a odluka je šokirala navijače Portugala, bar sudeći po komentarima na vodećim portalima.

Santoš je "precrtao" Mateuša Nunješa, vezistu Sportinga, koji je počeo prethodni meč Portugala u Dablinu.

Zamenjen je posle sat vremena igre i očigledno se nije dopalo selektoru ono što je video od 23-godišnjeg veznog fudbalera, tako da ga sigurno neće koristiti na meču protiv Srbije. Umesto njega, u veznom redu šansu čekaju Palinja, Ruben Neveš, Vilijam Karvaljo, Žoao Mutinjo, Bruno Fernandeš i Renato Sančez.

Navijači se uglavnom pitaju po čemu je to Mateuš zaslužio da bude precrtan kada je u boljoj formi od Vilijama Karvalja, ali je razlog verovatno iskustvo koje mu nedostaje - odigrao je tek tri meča za Portugal.

Ovo je najverovatniji sastav Portugala: Patrisio - Kanselo, Dijaš, Danilo, Mendeš - Mutinjo, Palinja, B. Fernandeš - B. Silva, Žota i Ronaldo.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt