BRAVO!

REKORD SRBIJE U POSLEDNJIH 10 GODINA: Orlovi ovo dugo nisu uradili, može li Piksi da nadmaši uspeh Antića?

Autor Nebojša Marković

Posle velike pobede u Portugalu, to je moralo da se desi.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru, obezbedivši sebi mesto među 32 najbolje selekcije na planeti pobedom nad Portugalom u Lisabonu.

A da je ekipa Dragana Stojkovića Piksija napravila veliki pomak pokazuje i najnovija FIFA rang lista, na kojoj Orlovi zauzimaju najbolje mesto još od 2011. godine!

Srbija je pobedom nad Portugalom osvojila novih 20.04 bodova, pa je sa 25. skočila na 23. mesto FIFA rang liste!

Koliko je to dobar napredak pokazuje da je Srbija posle samo osam takmičarskih utakmica u 2021. godini napredovala od 30. pozicije, gde je bila na kraju prošle godine, posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Piksijevi Orlovi su sada na mestu koje će im najverovatnije doneti mesto u 3. šeširu na žrebu za grupnu fazu Mundijala, koji je na programu 1. aprila 2022. godine.

Inače, poslednji put Srbija je bila ovako visoko plasirana 2011. godine, kada smo u jednom trenutku zauzimali i čak 16. mesto na rang listi.

Najbolji uspeh reprezentacije Srbije bilo je 13. mesto tokom 2009. i 2010. godine, u periodu kada je legendarni Radomir Antić vodio Orlove na Mundijal u Južnu Afriku...