Fudbal

FIFA ZASEDALA O PROMENI PRAVILA: Odlučeno da li će poluvreme trajati 25 minuta!

Autor Mladen Šolak

Predlog je došao i na sto krovne fudbalske organizacije.

Izvor: Profimedia

Iako je nagađano da bi pauza u poluvremenu u fudbalu mogla da bude produžena sa 15 na 25 minuta, to se neće dogoditi.

Dan nakon što su ti navodi objavljeni u Engleskoj, isti izvor ("Dejli mejl") objavio je da od promene neće biti ništa. Odluku je doneo bord FIFA na zahtev KOMNEBOL-a, krovne organizacije južnoameričkog fudbala.

Kao što je već objašnjeno, ideja je bila da se ovom promenom napravi prostor za šou programe u polufremenu, poput nastupa Dženifer Lopez u poluvremenu finala američkog fudbala. Međutim, od toga definitivno neće biti ništa.

"Učesnici sastanka saglasili su se da produžavanje poluvremena na 25 minuta neće biti usvojeno zbog mogućeg negativnog uticaja na dobrobit igrača", objašnjeno je u tekstu. Ukratko, obrazloženo je da bi se oni "ohladili" posle napora u prvom delu meča i onda bi rizikovali povrede u nastavku.

Ovakva inicijativa pokrenuta je i 2009, ali je propala posle negodovanja navijača. Na utakmicama američkog fudbala poluvreme traje oko 12 minuta, a u Superboulu čak pola sata. Za to vreme, poznati pevači i izvođači prave šou pre i posle reklama, koje se naplaćuju oko 5,5 miliona dolara za pola minuta emitovanja.

Uzimajući to u obzir, nije nelogična želja onih koji su tražili da se isto promeni i na fudbal, ali to ipak neće proći.

Tagovi