Fudbaleri Srbije plasirali su se prošle nedelje na Svetsko prvenstvo u Katar i sada mogu da bez stresa prate ostatak kvalifikacija i gledaju ko će im se tamo pridružiti.

Za to vreme, FIFA je donela odluku koja će pojedinim timovima dodatno otežati put na Mundijal - interkontinentalni plej-of mečevi neće biti dvomeči!

Kako je FIFA potvrdila u petak, susreti za poslednja dva mesta na Svetskom prvenstvu, koji igraju predstavnici iz četiri različite konfederacije, ovoga puta neće biti dvomeči na domaćem i gostujućem terenu, već jedan meč na neutralnom terenu!

To znači da će predstavnici KONKAKAF zone, Južne Amerike, Azije i Okeanije u junu 2022. igrati 90 do 120 minuta fudbala, koji će odmah odlučivati o tome ko će popuniti 31. i 32. mesto na Mundijalu.

Na žrebu 26. novembra u Cirihu, FIFA će odrediti kako će glasiti parovi ovih interkontinentalnih okršaja, iako u tom trenutku nećemo znati koji timovi će predstavljati koju konfederaciju.

Žreb za Svetsko prvenstvo je na programu 1. aprila 2022. u Dohi, a tek u junu će se igrati interkontinentalni baraž. Nije objavljeno koji su konkretni razlozi za ovakvu promenu, niti gde će se igrati mečevi na neutralnom terenu.

Ipak, pretpostavlja se da je to učinjeno i zbog pandemije korona virusa koja bi mogla da oteža putovanja na različite kontinente, a pojedini mediji već spekulišu da bi mečevi mogli da se igraju u Evropi.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.