Evo šta su rekli treneri

STANKOVIĆ POHVALIO TROJICU, ALI IMA JEDNU ZAMERKU: Bonusi su bili fantastični, Sanogo je igrao na svoju ruku!

Autor Dušan Ninković

Posle ove pobede Crvena zvezda je jako blizu Partizanu na tabeli.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je došla do rutinske pobede nad Spartakom iz Subotice na svom terenu, a ključni momenat na meču bio je rani pogodak.

Milan Rodić je zatresao mrežu rivala posle samo devet minuta, a nakon toga je po rečima šefa struke crveno-belih Dejana Stankovića usledilo opuštanje. 

"Postigli na vreme gol, pa smo se ušuškali, ali to je normalno. Falilo energije u prvom delu, dok je drugo poluvreme fenomenalno", istakao je on.

Pohvalio je Erakovića, Stanića i Lazetića koji su bili na terenu po završetku meča i istakao da očekuje više od Veljka Nikolića u nastavku sezone.

"Drago mi je što smo završili meč sa tri bonusa, odigrali su fantastično. Čekamo Veljka da se vrati, imaće sve više minuta", naglasio je Stanković.

Sada je pred ključni meč za prolazak dalje u Ligi Evrope potrebno što više zdravih fudbalera.

"Potreban nam je svaki igrač u ovim trenucima. Katai i Rodić su tu,Sanogo se vraća, on je na svoju ruku igrao protiv Ludogoreca. Čestitam Spartaku, dobra ekipa koja sa Gaćinovićem na klupi dobija mnogo", rekao je Stanković.

Šef struke Spartaka Vladimir Gaćinović je priznao da je njegovu ekipu poremetio rani gol, ali i da je dekoncentracija u odbrani bila vidna.

"Mislim da sam u prvom delu meča bili egal. Nismo dominirali, ali smo parirali. Malo nas je poremetio gol. Kasnije se raspao sistem, nismo bili disciplinovani...", priznao je iskusni Gaćinović.

Dodatne brige za njega zadaje mu to što se nekoliko prvotimaca povredilo na ovom meču. 

"To nije bila naša odlika u prethodnih pet kola. Brine me i što se nekoliko igrača povredilo danas. Zaslužena pobeda Zvezde, ne samo zbog individualnog kvaliteta već i zbog tima, oni su držali konce u svojim rukama. Nama je sistem popucao. Zvezda je Zvezda...", zaključio je Gaćinović.