BLIZU JE

LEGENDA ZVEZDE BI NA KLUPU DINAMA IZ ZAGREBA: Na "Maksimiru" su ga se odrekli, pa bi sad da ga vrate!

Autor Milutin Vujičić

Robert Prosinečki je glavni kandidat za trenera Dinama.

Izvor: MN Press

Dinamo se rastao da Damirom Krznarom nakon neočekivane eliminacije iz Kupa Hrvatske, a na klupi će do kraja jesenje polusezone sedeti Željko Kopić.

Ipak, to nije i konačno rešenje Zagrepčana, sem ako ne oduševi u preostalim utakmicama do pauze. Naime, hrvatski mediji sve više bruje da će Robert Prosinečki preuzeti "modre", kao što se spekulisalo već u više navrata od kada je uplovio u trenerske vode.

Prosinečki je igračku karijeru počeo upravo u Dinamu, ali ga je "proterao" Miroslav Blažević, tako da je ime stekao u Zvezdi sa kojom je bio prvak Evrope i sveta.

Nakon igara u Španiji, gde je nastupao za Real, Barsu i Sevilju, vratio se u Dinamo inastupao za njih od 1997. do 2000. godine, ostavivši dubok trag, a da li je sada došlo vreme za povratak na "Maksimir"?

Evo šta je Robert Prosinečki poručio za "24sata.hr" tim povodom.

"Ma sigurno da mi godi što me toliko navijača želi videti na klupi Dinama. Gledajte, o kojem god poslu se radi, godi vam kad vas neko želi, a kamoli kada se tu radi o Dinamu", rekao je Robert Prosinečki uz poruku da bi voleo jednog dana da dođe u Dinamo.

Da li je to vreme sada?

"Niko me nikada nije kontaktirao iz Dinama, ne zamaram se previše time. Sigurno da mi godi što me navijači žele na klupi, a imam i neke ponude iz inostranstva", dodao je "Žuti".

Prosinečki je počeo kao asistent u Zagrebu, potom u reprezentaciji Hrvatske kod Slavena Bilića, da bi potom preuzeo Crvenu zvezdu i vodio je dve godine. Potom je radio za Kajzerispor u dva navrata, vodio je reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, a poslednji angažman imao je u Denizlisporu tokom 2020.