OBJAŠNJENJE

KO JE OŠTEĆEN, ZVEZDA ILI NAPREDAK? Evo šta kaže sudijski ekspert o meču u Kruševcu!

Autor Mladen Šolak

Bivši sudija Jokić analizirao je rad glavnog arbitra Novaka Simovića.

Izvor: MN Press

U toku utakmice Napredak - Crvena zvezda, na odluke glavnog arbitra Novaka Simovića žalili su se u oba tima. Crvena zvezda je tražila penal jer je lopta pogodila defanzivca Kruševljana u ruku, a domaći su tražili da im bude priznat gol, koji je bio poništen zbog ofsajda.

Obe odluke je za TV Arena sport komentarisao bivši sudija Zdravko Jokić. Na početku je govorio o Zvezdinim žalbama zbog nedosuđenog penala posle šuta Milana Pavkova.

"Pogledajte gde je ruka bila u momentu šuta. Ruka je uz telo, bez namere da se njom igra, a distanca je mala i kad bi hteo, ne može da skloni tu ruku. I sudija Simović je vrlo dobro postavljen i dobro je to procenio. Ne može nikako tu da bude namera. Lopta udara u ruku i pomera je, ali on ne širi ruku da bi zaustavio loptu", objasnio je Jokić.

Pogledajte tu situaciju:

Da li je opravdano poništen gol Napretka?

"Mislim da se radi o par santimetara. Linija nam ovde pomaže, uživo je nema.Ppomoćni sudija je dao znak za ofsajd, igrač je u trenutku šuta bio u ofsajdu i kad se lopta odbije o stative i o golmana to je ofsajd. On dolazi u prednost iz ofsajd položaja i to se kažnjava", rekao je Jokić, objasnivši da je arbitar bio u pravu u obe situacije.

Crvena zvezda se tom pobedom nakratko izjednačila sa Partizanom, koji se nekoliko sati kasnije opet osamio na vrhu mirnom pobedom protiv Novog Pazara.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt