Gotovo je

FELIKS BRIH VIŠE NIKAD NEĆE OŠTETITI SRBIJU: Kontroverzni nemački sudija odsvirao svoje!

Autor Mladen Šolak

Arbitar koga pamtimo po skandaloznoj odluci na štetu naše reprezentacije završio je karijeru

Izvor: MN Press

Kraj međunarodne karijere jednog od najkontroverznijih sudija današnjice!

Nemački arbitar Feliks Brih (46), koga dobro pamtimo po "krađi" u utakmici Srbija - Švajcarska na Svetskom prvenstvu u Rusiji, više neće suditi utakmice van nemačkog prvenstva. Duel Real Madrid - Inter u utorak je bio njegov poslednji međunarodni susret u karijeri.

Tamošnji Savez nije ga uvrstio na listu sudija koji će i sledeće sezone biti delegirani za evropske i međunarodne mečeve, pa je zbog toga završio karijeru van granica svoj zemlje.

Njegovu karijeru obeležile su velike utakmice, ali i i skandali, što je definitivno bila odluka da ne dosudi penal posle očiglednog prekršaja na Aleksandru Mitroviću u navedenoj utakmici protiv Švajcarske. FIFA ga je posle tog meča sklonila sa Mundijala i bila je to njegova poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu - ujedno i jedina na kojoj je dobio pištaljku u Rusiji.

Ipak, bio je rehabilitovan za Evropsko prvenstvo 2020, kada je sudio mečeve osmine finala, četvrtfinale, a i polufinale Italije i Španije na Vembliju 2021.

Van fudbala, Brih je doktor pravnih nauka. U fudbalu ipak nije dobro savladao propise, prema kojima je morao da svira faul Fabijana Šara i Stefana Lihštajnera na Mitroviću, što bi verovatno preokrenulo sudbinu našeg tima na tom Mundijalu. Tu sudbinu je Nemac uzeo u svoje ruke i napravio grešku zbog koje je morao da se pakuje sa Mundijala.

Ovako je izgledala ta situacija:

Feliks Brih Srbija Švajcarska
Izvor: YouTube/Pedja UK