OPA!

PEREZ OTKRIO KO JE NAJBOLJE POJAČANJE REALA U 21. VEKU: Nisu ni Ronaldo, ni Modrić, a ni Benzema! Iznenadićete se...

Autor Milutin Vujičić

Florentino Perez je procenio na osnovu uloženog i dobijenog ko je najbolje pojačanje Real Madrida u ovom veku.

Izvor: Profimedia

Florentino Perez je od Real Madrida dva puta pravio čudo. "Galaktikosi" su ga proslavili, a možda je i druga generacija sa Kristijanom Ronaldom bila i uspešnija, pošto su osvojili čak četiri Lige šampiona.

Tako je kroz Real Madrid prošlo mnogo sjajnih fudbalera u koje su morali da ulože ogromna sredstva, ali ko je bio najbolje pojačanje kluba u eri Florentina Pereza? Zanimljivo, ako njega pitate - to nisu Kristijano Ronaldo ili Luka Modrić koji su osvajali "Zlatne lopte" - Perez ima drugačiju ideju.

Za njega je najbolje pojačanje Real Madrida u 21. veku nemački vezista Toni Kros koga su doveli u leto 2014. godine iz Bajerna, nakon što je propao njegov dogovor sa Mančester junajtedom.

Bajern nije mogao da ga zadrži jer nije hteo da produži ugovor, pa je u Real Madrid stigao za 24 miliona evra.

Izvor: Profimedia

"Perez je neverovatno prijatna osoba sa sjajnom životnom pričom. On je veliki preduzetnik, ali je ostao čovek. Objasnio mi je zbog čega smatra da je Toni Kros pojačanje veka za Real Madrid", rekao je igračev menadžer Volker Štrut u jednom podkastu, pa zatim pojasnio na šta misli:

"U pogledu koliko je Real u njega uložio, a koliko dobio zauzvrat, niko nije ispred Tonija."

Toni Kros je postao jedan od najvažnijih igrača Real Madrida, oformio je strašan "trio" na sredini terena sa Modrićem i Kazemirom, a u prethodnih osam sezona zabeležio je 334 nastupa u kraljevsko belom. Postigao je i 25 pogodaka, a planira da karijeru završi upravo na "Bernabeuu".