OVO JE RASPORED

ZLATAN ISPRAĆA SRBIJU NA SVETSKO PRVENSTVO: Poznat raspored Orlova u Ligi nacija - sve počinje u Beogradu!

Autor Nebojša Marković

UEFA je potvrdila raspored odigravanja mečeva u narednoj sezoni Lige nacija.

Izvor: MN Press/Profimedia/AFLO/Mutsu Kawamori

U četvrtak smo videli vrlo zanimljiv žreb Lige nacija za sezonu 2022/23, a reprezentacija Srbije dobila je tešku grupu.

Orlovi će u B diviziji igrati protiv Švedske, Norveške i Slovenije, a sada je poznat i tačan kalendar utakmica koji očekuje selekciju Dragana Stojkovića.

Selektor Piksi je posle žreba rekao da je Srbija dobila najtežu grupu, ali da će napasti prvo mesto i eventualni plasman u A diviziju.

Dan posle žreba, UEFA je potvrdila kalendar utakmica i tačan raspored. Prva dva meča Srbija će igrati na svom terenu, da bi potom usledila dva gostovanja.

Zanimljivo je da će Švedska gostovati u Srbiji 24. septembra, pa bismo tada mogli da ponovo vidimo Zlatana Ibrahimovića u Beogradu, a evo kako izgleda kompletan raspored Orlova u Ligi nacija:

  1. Srbija - Norveška, 2. jun
  2. Srbija - Slovenija, 5. jun
  3. Švedska - Srbija, 9. jun
  4. Slovenija - Srbija, 12. jun
  5. Srbija - Švedska, 24. septembar
  6. Norveška - Srbija 27. septembar

Upravo bi meč protiv Ibrahimovićeve Švedske mogao da bude taj koji ispraća Orlove na Mundijal, kao poslednji meč Srbije u svojoj zemlji pred odlazak u Katar, pošto još uvek nije poznato kada i gde će naša reprezentacija igrati pripremne utakmice u oktobru i eventualno novembru 2022.

Srbija će sve mečeve Lige nacija igrati u terminu od 20.45 časova, a one će biti odlična uvertira za Orlove pred Svetsko prvenstvo.

To takmičenje se igra od 21. novembra do 18. decembra naredne godine, a Srbija će svoje rivale na Mundijalu saznati 1. aprila 2022.