Problemi...

ŠOK PODATAK - MESI I KRISTIJANO I DALJE NAJBOLJI U BIVŠIM KLUBOVIMA: Otišli pre 6 meseci, ali ih niko nije stigao!

Autor Nikola Lalović

Praznina je velika kada odu takva dva majstora, ali Barsa i Juventus su baš daleko od toga da probleme reše.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su odavno napustili Juventus i Barselonu, ali su i dalje najbolji strelci tih klubova! 

Portugalac je sa 36 godina rešio da se vratio u Mančester junajted na leto, ali je ipak završio godinu kao najbolji strelac tima iz Torina. On je u svim takmičenjima dao 20 golova i niko ga do sada nije prestigao. 

Tim Masimilijana Alegrija se posle njegovog odlaska muči sa realizacijom, pa baš zbog toga planiraju kupovinu Dušana Vlahovića i spremni su da prodaju nekoliko igrača kako bi to sebi omogućili. 

Sa druge strane Barselona je u još većem problemu. Ne samo da od odlaska Lionela Mesija ne uspevaju da nađu ni približnu zamenu, već su i povrede Dembelea, Depaja i Fatija, kao i povlačenje Serhija Aguera potpuno otupeli napad ovog tima. 

Mesi koji je dobio svoju sedmu Zlatnu loptu dao je 28 golova za Barselonu i niko mu nije ni blizu ove sezone. Zapravo drugi najbolji strelac tima ove godine je takođe otišao na leto. To je Antoan Grizman koji je dao 15 golova. Svi ostali su ispod 10 postignutih golova. 

Što se tiče Juventusa Alvaro Morata je drugi strelac tima ove godine sa 17 golova, Federiko Kjeza je dao 15, a Paulo Dibala 11.