Tako treba

KAKVA ČAST - HRVATI SMISLILI POČASNU FUNKCIJU LEGENDARNOM BLAŽEVIĆU: Vodio ih do polufinala Mundijala, ovako mu vraćaju!

Autor Dragan Šutvić

Ćiro Blažević imenovan je, na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Hrvatske, za počasnog selektora Hrvatske.

Izvor: MN Press

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je "kockaste" 1998. godine odveo do bronzane medalje na Mundijalu, izabran je na Skupštini Fudbalskog saveza Hrvatske za počasnog selektora reprezentacije, glasovima 72 od ukupno 79 članova ovog tela!

U svom govoru, predsednik hrvatske kuće fudbala Marijan Kustić istakao je da uprkos izazovnoj, teškoj pandemijskoj godini, mogu da budu ponosni što je hrvatski fudbal uspesima bio među svetlim tačkama, naglasivši da je plasman na Svetsko prvenstvo svakako najlepša i najvažnija slika hrvatskog fudbala ove godine.

Ipak, u prvom planu bio je Ćiro...

Legendarni Blažević obratio se okupljenima nakon velikog priznanja koje je dobio.

"Izuzetno sam srećan i ponosan. Mi više nismo anonimni, ovo poslednje što smo napravili u Rusiji - to je zahvaljujući i svima vama. Kada ne štima vođstvo, to se manifestuje i na terenu. Ponosan sam na ovu generaciju, međutim lakše je postići nego sačuvati. Mi smo sad favoriti, drugi na svetu. Moraćemo još više da radimo, ali verujem da ćemo na najvećoj smotri igrati značajnu ulogu. Rekao sam selektoru Zlatku Daliću da možemo biti spokojni i ponosni. Hvala vam što ste me se setili", rekao je Ćiro.

Čuveni Ćiro Blažević bio je selektor reprezentacije Hrvatske na Mundijalu davne 1998. godine, kada je tim prepun zvezda stigao do trećeg mesta. Pored toga posla, koji mu je obeležio karijeru, Blažević je radio širom bivše Jugoslavije, kao i u Švajcarskoj, Francuskoj, Grčkoj, Kini,...

Bila je ovo prva sednica koju je Kustić vodio kao predsednik saveza, a on je priliku iskoristio da se zahvali svima zbog kojih hrvatski fudbal napreduje.

Zahvalio se na jednoglasnoj podršci koju je dobio na Izbornoj skupštini  u julu ove godine, a zatim još jednom čestitao Zlatku Daliću na plasmanu na SP 2022, kao i na prolazu u drugi krug Evropskog prvenstva.

Kustić je čestitao i selektoru mlade reprezentacije Igoru Bišćanu na odličnim rezultatima mlade reprezentacije, kao i selektoru futsal reprezentacije te trenerima reprezentacija mlađih uzrasta.

(mondo.ba/agencije)