Katastrofa

KORONA NAPRAVILA HAOS, PA DONETA SUMANUTA ODLUKA: Ne smeju na teren, ali moraju da igraju?!

Autor Dušan Ninković

Čelnici italijanske Serije A ne popuštaju, posla će imati pravnici, a najveća žrtva su klubovi koji nemaju sve igrače na raspolaganju.

epa09622345 Atalanta's forward Duvan Zapata (R) in action during the Italian Serie A soccer match SSC Napoli vs Atalanta BC at the Diego Armando Maradona stadium in Naples, Italy, 04 December 2021. EPA-EFE/CESARE ABBATE
Izvor: EPA/CESARE ABBATE/ANSA

Apsurdi u Seriji A se nastavljaju!

Korona pravi ogromne probleme, a elitni rang italijanskog fudbala doneo je odluku da nema pomeranja mečeva. To će napraviti haos već u narednim danima, pošto nekoliko timova ima ogromne probleme sa sklapanjem startne postave u novonastaloj situaciji.

Fudbaleri Udinezea nisu otputovali u Firencu na duel sa Fiorentinom, jer su im lokalne zdravstvene vlasti to zabranile zbog velikog broja zaraženih koronom, a iz istog razloga neće se igrati utakmice Venecija - Salernitana, Atalanta - Torino, pa ni Bolonja - Inter, zbog velikog broja zaraženih u ekipi Siniše Mihajlovića.

"Oni najverovatnije neće moći da igraju, idemo ka zabrani održavanja sportskih takmičenja", izjavio je u srijedu poslijepodne Paolo Bordon, direktor lokalne zdravstvene organizacije (ASL) u Bolonji.

Čelnici italijanske Serije A vrlo brzo nakon neodlaska Udinezea u Firencu i izjava iz Bolonje sazvali su hitan sastanak, a onda doneli potpuno neočekivanu odluku!

Nema odgađanja utakmica!

To znači da ćemo u četvrtak ponovo imati situaciju u kojoj se jedan klub pojavi na stadionu i nakon 45 minuta čekanja meč bude otkazan jer se protivnik nije pojavio.

Ekipa koja se ne pojavi gubi službenim rezultatom 3:0, ali ovo će sigurno izazvati lavinu žalbi nakon kojih će pravnici imati pune ruke posla. To nije ništa novo u Italiji i zapravo smo sličnu situaciju imali prethodne sezone.

Počelo je sada već davno sa utakmicom Juventusa i Napolija koji je rešen za zelenim stolom, pa onda ipak odigran, nastavljen sa duelom Udinezea i Salernitane, a sada nastavljen i to sa nekoliko mečeva.

Podsetimo se, Napoli je nakon što se nije pojavio u Torinu izgubio meč službenim rezultatom 3:0 i čak mu je oduzet bod, ali je par meseci kasnije Olimpijski komitet Italije poništio tu odluku i meč je odigran.