Engleska priča o njemu

VLAHOVIĆ JE STRAŠAN, ALI IMATE I LUKU JOVIĆA ZA PRIMER: Za bivšeg igrača Junajteda, Dušan je "SIGURICA"! Evo i zašto...

Autor Mladen Šolak

Posle njegove priče, navijači Arsenala još više će hteti da Vlahović zaigra za njihov tim

Dok januar odmiče, svi čekaju rasplet transfer sage oko Dušana Vlahovića (21). Arsenal ga želi nedeljama i mesecima, Fiorentina ga "pritiska" da saopšti svima odluku, a srpski golgeter za to vreme daje golove i na miru razmatra opcije.

Za to vreme, u Engleskoj svakodnevno pričaju i govore o njegovoj mogućoj selidbi u London. Tako je u subotu bivši igrač Mančester junajteda i Vimbldona Teri Gibson (59) u razgovoru za "Skaj sports" predstavio kvalitete srpskog centarfora.

"Nisam iznenađen da je Arsenal zainteresovan za njega, uzevši u obzir kako igraju u formaciji 4-2-3-1. Potreban im je ključni igrač, koji će imati veliki uticaj", rekao je on.

Gibson, član "Lude družine" Vimbldona iz osamdesetih godina, objasnio je zašto je Vlahović pravi igrač za "tobdžije" i njihov stil.

"Sa Vlahovićem dobijate mnogo - tempo, pokretljivost, veoma je jak. Visok je više od 185 centimetara, daje golove na različiti način, lepo zadržava loptu i veoma je važan igrač. Arsenal ga zato hoće, zbog načina na koji igra kao tim. Lakazat je potpuno drugačiji igrač. Ako hoćete da imate protok lopte i napadača koji bi je zadržao, onda Vlahović tu dolazi do izražaja. To bi odgovaralo i Emil Smit Rouu i Martinu Odegardu, koji bi mu se priključili u napadu".

Izvor: Twitter/SkySportsNews

Englez je uporedio Vlahovića sa još jednim moćnim centarforom.

"On je levonogi igrač koji postiže golove na različite načine, nije mu problem i da šutira van kaznenog prostora, pogađa i posle prodora. Ima sličnosti između njega i Erlinga Halanda. Obojica su veliki, snažni, brzi, moćni napadači i obojica su 'smrtonosni' kad uđu u šansu za gol. Zbog svega toga, mislim da bi Arsenal sa njim dobio neverovatno pojačanje, ako bi uspeo da ga dovede".

Sa druge strane, Gibson je ukazao i na slučaj Luke Jovića u Realu, koji je iskoristio da pokaže da su veliki transferi često kocka.

"Dušan ima samo 21 godinu imamo još jednog Srbina, napadača, Luku Jovića. Bio je u sličnoj fazi, davao je mnogo golova, Real Madrid ga je doveo, nije dobio minutažu i nije imao uspeha. Kao i uvek, veliki transferi su i kocka, ali sa 21 godinom deluje da u njemu ima mnogo kvaliteta", rekao je Englez i dodatno probudio interesovanje navijača Arsenala.