Zabrinutost

PANIKA U ABU DABIJU, DOK TRAJE SVETSKO PRVENSTVO ZA KLUBOVE: Da li će Čelsi u sredu na teren?! Evo ko je sve u gradu!

Autor Mladen Šolak

Eksplozije su uznemirilke stanovnike i goste grada, među kojima su i fudbaleri poznatih timova

Izvor: Twitter/Printscreen/The RAGE X

U Abu Dabiju, drugom najvećem gradu Emirata posle Dubaija, u utorak uveče odjeknula je eksplozija, i to u večeri odigravanja utakmice Svetskog prvenstva za klubove, Palmeiras - Al Ahli (2:0).

Državni mediji objavili su da su lokalne vlasti obuzdale vatru u zgradi i da nije prijavljeno da ima povređenih. Sa druge strane, sigurno će biti dodatne zabrinutosti za bezbednost igrača pred nastavak FIFA turnira, u okviru kojeg u sredu igraju Al Hilal iz Saudijske Arabije i Čelsi, od 17.30 časova.

Pogledajte prvi snimak eksplozije!

"Viđeno" finale Svetskog prvenstva za klubove biće odigrano u subotu, 12. februara i samo u slučaju apsolutne senzacije u njemu se neće sastati Čelsi i Palmeiras. Naravno, pod uslovom da situacija bude pod kontrolom i da turnir bude odigran prema planu.

Izvor: MN Press

Na Svetskom prvenstvu za klubove osim osvajača Lige šampiona i prvaka Kopa Libertadores učestvuje i Al Hilal iz Saudijske Arabije, kao prvak Lige šampiona u Aziji, kao i prvak Lige šampiona u Africi, Al Ahli iz Egipta, a tu je i osvajač KONKAKAF Lige šampiona, Monterej iz Meksika.

Domaćin turnira je lokalni predstavnik Al Džazira, šampion Arapske zalivske lige, a tu je i klub Piraea, predstavnik Tahitija i prvi tim Francuske Polinezije koji je došao na ovaj turnir, kao predstavnik Okeanije.