IZNENAĐENJE

PREDSEDNIK FRANCUSKE STOJI IZA NAJVEĆEG TRANSFERA GODINE? Makrona zvao i PSŽ - Zadrži ga kod nas, molimo te!

Autor Milutin Vujičić

Ako na kraju Kilijan Mbape ostane u Parizu, najveće zasluge mogao bi da ponese predsednik Francuske.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kilijan Mbape (23) postaće slobodan agent za nešto više od četiri meseca, ali iako deluje da je već postigao dogovor sa Real Madridom - još se nadaju u Pari Sen Žermenu da će ostati kod njih.

Njihova karta je ova sezona, odnosno veruju da bi Mbape promenio svoju odluku ako bi PSŽ uspeo da osvoji Ligu šampiona, pa su počeli da vrše pritisak na njega još kada je golom u nadoknadi srušio "kraljevski klub". Spremni su na sve, pa čak i da politiku uvedu u jednačinu...

Pari Sen Žermen je čak pozvao predsednika Francuske Emanuela Makrona da porazgovara sa Kilijanom Mbapeom i ubedi ga da je za dobro njihovog fudbala važno da ostane u Ligi 1.

Španski list "El Mundo" piše da su vlasnici iz Katara kontaktirali i Nikolu Sarkozija, bivšeg predsednika Francuske, koji je takođe rekao nekoliko lepih reči Mbapeu o Parizu, pa je jasno da "sveci" čine sve kako bi zadržali njihovog najboljeg igrača iz ove sezone.

Pomalo je jedino čudno da je Makron našao vreme za fudbal u vreme velike krize u Evropi u kojoj preti da eskalira rat, ali je od ranije poznato da je veliki ljubitelj fudbala.

Videćemo da li će njegove reči biti dovoljne ili je dečačka želja Mbapea da igra u Real Madridu jača...