Analiza

BIO JE PENAL ZA PARTIZAN: Sudijski analitičar se oglasio - arbitar je POGREŠIO u Humskoj!

Autor Mladen Šolak

"Prema onome što ovde može da se vidi, po povlačenju i govoru tela, on je usporen, znači da je bio prekršaj"

Izvor: TV Arena sport

Poznati bivši arbitar i komentator suđenja na TV Arena sport Zdravko Jokić ocenio je da je Partizan oštećen u remiju protiv Napretka. On je objasnio da je arbitar Aleksandar Živković trebalo da dosudi penal za crno-bele posle starta defanzivca gostiju Stefana Jovanovića na napadača crno-belih Nemanju Jovića u kaznenom prostoru Kruševljana.

"Najnovije instrukcije govore o guranju, držanju protivnika i bitno je da li je kratko, više i koliko je to trajalo, koliko ima snage u tome... Ovde vidimo dve ruke. Generalno je prekršaj kad protivnik drži igrača sa dve ruke, ali se obraća pažnja koja je snaga korišćena. To nije kratko povlačenje. U pitanju su četiri koraka i ne možemo reći da je ovo bilo hvatanje, pa puštanje za dres, već se vidi i po igraču Partizana da je on usporen u ovoj akciji. On nije mogao da stigne do te lopte, jer je prvo vučen za dres, a i leva ruka igrača Napretka je na igraču i ne da mu da dođe do lopte", rekao je on za TV Arena sport.

"Zaključak je da je igrač usporen i onemogućen da šutira. Sudija to gleda sa leđa, ne znam koliko ima utisak. Var se nije mešao jer je to bio kontakt u kojem sudija procenjuje intenzitet. Prema onome što ovde može da se vidi, po povlačenju i govoru tela, on je usporen, znači da je bio prekršaj", dodao je Jokić u pregledu kola, uz objašnjenje da se VAR nije mešao jer "sudija odlučuje na terenu i da VAR reaguje samo u slučaju jasne i očigledne greške".

Partizan se ovim povodom oglasio posle utakmice i objavio snimak te situacije, uz poruku: "Nije dozvoljeno komentarisanje suđenja, ali snimak govori sve". Meč u Humskoj završen je bez pobednika (0:0), a taj rezultat je iskoristila Crvena zvezda i dan kasnije se izjednačila sa ekipom Aleksandra Stanojevića na vrhu tabele, uz bolji međusobni skor.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt