OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA 16. MEČ U EVROPI: Stanoje za Fejnord menja golmana, dilema na beku i Jojić u novoj ulozi!

Poznat je tim sa kojim bi crno-beli mogli da se suprotstave Fejnordu u Roterdamu.

MN Press

Partizan iza sebe ima katastrofalnu sedmicu, u kojoj su doživeli ubedljiv poraz na evropskoj sceni i, možda još važnije, remizirali u Superligi i tako zakomplikovali sebi borbu za titulu prvaka.

Ipak, crno-beli sada moraju da se "resetuju" i pokušaju da u četvrtak uveče (21.00) protiv Fejnorda pokažu što bolje lice protiv tima koji ih je sedam dana ranije "tukao" 5:2.

Ekipa Aleksandra Stanojevića igra verovatno i svoj poslednji evropski meč ove sezone, čak 16. od letošnjeg starta kvalifikacija. Kao što je trener crno-belih rekao, ostvaren je veliki uspeh na evropskoj sceni i pred revanš protiv Fejnorda treba biti realan o tome kakvi su dometi njegovog tima.

Da u tome uspeju, Partizan će na "De Kajpu" u Roterdamu zaigrati u nešto drugačijem sastavu.

PROMENA GOLMANA I STANOJEVA DILEMA NA DESNOM BEKU

MN Press 

Partizan je u Holandiju otputovao bez Igora Vujačića pa je odmah u startu bilo jasno da će biti promena u defanzivnoj liniji, ali ne samo tamo. Golman Partizana na ovom meču biće Nemanja Stevanović.

Mladi Aleksandar Popović je do sada uvek imao prednost u odnosu na njega, ali će Stevanović dobiti kao nagradu za stabilne partije kada god je bio među stativama u Superligi. Činjenica i da je Popović bio u lošijoj formi poslednjih nedelja je svemu doprinela.

U odbrani će glavno pitanje biti na mestu desnog beka - da li će se Stanojević odlučiti za Marka Živkovića ili čak Aleksandra Lutovca. Moguće je da Lutovac počne meč, imajući u vidu da Stanojević ima poverenje u njega, ali i prevashodno da je Živković imao velikih problema protiv Luisa Sinestere u Beogradu.

Štoperski tandem će činiti Nemanja Miletić i Siniša Saničanin, od kojih će ovaj prvi biti direktna zamena za Igora Vujačića. Naravno, kao po običaju, na levom beku biće Slobodan Urošević.

JEVTOVIĆ STARTER, JOJIĆ IDE NAPRED

MN Press 

Kao što je odsustvo Vujačića dovelo do pomeranja u odbrani, tako i povreda Bibarsa Natha utiče da se linije tima menjaju i na sredini terena. Dvojica centralnih vezista biće Saša Zdjelar i Marko Jevtović.

Novo pojačanje crno-belih je često bio od koristi ovog proleća, ali samo kao rezerva koja ulazi u igru u drugom poluvremenu. Ovog puta će priliku ipak dobiti od prvog minuta, nakon što se potpuno oporavio od povrede.

To ne znači da Miloš Jojić neće početi susret, posle poražavajuće partije u prvom meču, već će zauzeti poziciju Natha i pokušati da bude polušpic koji će kreirati prilike za igrače oko njega.

RIKARDO SE VRAĆA ZA POZNATI NAPADAČKI TRIO

MN Press 

Nije bilo Rikarda Gomeša u Beogradu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Sparte, ali sada će ponovo predvoditi napad crno-belih. Njegovo prisustvo na terenu će i te kako značiti, a uz sebe će imati dvojicu uobičajenih "saradnika" na evropskim mečevima.

To su Lazar Marković i Kvinsi Menig, koji će igrati na desnom, odnosno levom krilu. Kapiten Partizana očekivano dobija prednost u odnosu na mlađe igrače, dok će Menig pokušati da se naročito dobro pokaže u svojoj Holandiji.

Šansu sa klupe moraće da čekaju mladići poput Nikole Terzića, Nemanje Jovića i Sameda Baždara, a evo kako bi trebalo da izgleda startna postava crno-belih...

PARTIZAN: Stevanović - Lutovac/Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Rikardo.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.