ŠTA RADI ČOVEK!?

REVOLUCIJA! ĆAVI NAPRAVIO ČUDO, OVO NI GVARDIOLA NIJE USPEO: Da je stigao ranije - možda bi uzeli i titulu!?

Autor Milutin Vujičić

Velike promene u Barseloni od kada je Ćavi ponovo tu.

Izvor: Profimedia

Barselona je očitala lekciju Real Madridu i ponizila ih na "Santijago Bernabeuu", a najgore po tim Karla Ančelotija je što mogu da budu i zadovoljni što su im u mreži završile četiri lopte.

Po jedna Arauha i Toresa, i dve sjajnog Obamejanga, ali da je Dembele bio precizniji mogli smo da prisustvujemo i jednom od najneprijatnijih rezultata u istoriji "El Klasika". I sve to na trenerskom debiju Ćavija protiv Real Madrida, pa sve nam za sada ukazuje da je pred njim velika trenerska karijera.

Zanimljivo je da je Ćavi tek treći trener u istoriji Barselone čija je ekipa u prvom "El Klasiku" dala četiri i više golova. Prvi je bio slovački trener Ferdinand Daučik kome je to uspelo 1951. godine (7:2), a poslednji Elenio Erera još davne 1959.

Tada je takođe bilo 4:0, ali na "Nou Kampu".

Zanimljivo je da to nije pošlo za rukom ni velikom Pepu Gvardioli, a da je Ćavi napravio magiju sa katalonskim gigantom možda najbolje govori podatak da su od njegovog dolaska osvojili 37 bodova, jedan više od Real Madrida.

Za potpunu revoluciju bilo mu je potrebno samo 134 dana. Promenila se atmosfera, taktika, odnosi sa igračima, a značajno su pomogli i transferi. Ćavi je za kratko vreme podigao tim na viši nivo, a ko zna šta nas tek sad čeka nakon ovakve "šamarčine" najvećem rivalu...

Možda bi mogli da se bore i za titulu da je stigao na leto?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt