Srećno!

BRANIO ZA VOJVODINU I SRBIJU, A OTIŠAO NA DRUGI KRAJ SVETA: Šok transfer golmana - debituje protiv brazilskog VELIKANA?!

Autor Dušan Ninković

Godinama je bio jedan od najtalentovanijih srpskih golmana, ali sada nikola Perić (30) prvi put napušta našu zemlju.

Izvor: MN Press

Na ovakve transfere nismo navikli. fudbaleri iz Brazila česta su pojava u srpskim klubovima, ali ima primera i u drugom smeru. nakon što je Dejan "Rambo" Petković proslavio našu zemlju u Južnoj Americi, priliku za neobično iskustvo u Brazilu imaće i golman Nikola Perić (30) koji je potpisao za Altos.

Nekadašnji čuvar mreže kulskog Hajduka, Vojvodine, Mačve i brojnih drugih srpskih klubova potpisao je ugovor sa trećeligašem velikih ambicija, timom koji je  u trećem kolu brazilskog kupa treba da igra dvomeč protiv slvanog Flamenga, a želi i plasman u Seriju B!

Čovek koji je svojevremeno bio standardan golman mlade reprezentacije Srbije prvi put će nastupati van granica naše zemlje, nema sumnje da će u Brazilu imati lepu priliku da se vrati na pravi kolosek. Poslednjih nekoliko godina uglavnom je sporadično branio za srpske klubove, što je daleko od kvaliteta koji je najavio kada se prvi put pojavio na superligaškim terenima.

Tako je Perićev poslednji klub bila Mačva iz njegovog rodnog Šapca, ali ni tamo nije uspeo duže da se zadrži.

Najbolje partije beležio je u Kuli gde je branio između 2011. i 2013. godine, zatim u sezoni 2014/15 na golu Jagodine i godinu dana kasnije u Vojvodini. Upravo je u redovima novosadskih crveno-belih izgubio ulogu prvog golmana, pa je počelo njegovo lutanje u potrazi za minutima na golu.

Sada će imati priliku da se dokaže na drugom kraju sveta, u ekipi koja ima velike ambicije i želi to da pokaže već u sezoni koja počinje početkom aprila.

"Prvo, želim da kažem da sam srećan što sam ovde. Ljudi su ljubazni i lepo su me dočekali. Fudbal je nešto drugačiji nego u Srbiji, igra se dugim loptama i fizički je teže. Za sada mi se sviđa, volim toplo vreme", rekao je Perić medijima u Brazilu.

Brazilski trećeligaš Altos prethodnih dana je napravio pometnju u tamošnjem fudbalu i zbog angažovanja dvojice ruskih fudbalera. U klub su stigli Anatolij Negoda i Dmitrij Andrijahin, koji su u svojoj zemlji suspendovani iz fudbala.