POGLEDAJTE

ŽENSKI "EL KLASIKO" SPEKTAKULARNIJI OD MUŠKOG: 91.553 gledaoca za svetski rekord, 7 golova i jedna BOMBA sa 40 metara!

Autor Nebojša Marković

Dva prelepa pogotka viđena su u ludom meču četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Real Madrida

Izvor: Twitter/@DAZNFootball/Printscreen

Videli smo nedavno neverovatan "el Klasiko" u Madridu, kada je Barselona ponizila Real Madrid, razbivši ih 4:0 na njihovom "Santijago Bernabeuu".

Ali sada smo u ženskom fudbalu videli potencijalno još luđi "el klasiko", pošto je u duelu dama viđeno sedam golova, evrogol sa 40 metara i postavljen svetski rekord po broju gledalaca!

Utakmicu Barselona - Real Madrid u okviru revanš meča četvrtfinala Lige šampiona za žene na stadionu "Kamp Nou" pratilo je 91.553 gledalaca, čime je postavljen rekord u istoriji ženskog fudbala!

Nikada neku utakmicu ženskog fudbala nije uživo gledalo toliko ljudi, a imali su šta i da vide na terenu! Barselona je pobedila 5:2 i plasirala se u polufinale ukupnim rezultatom 8:3.

Najlepši potez na meču bio je delo Klaudije Sornose, kada je početkom drugog poluvremena dovela Real u vođstvo od 2:1. Ona je loptu primila gotovo na centru, s par dodira se namestila na udarac, aonda je sa 40 metara lobovala golmanku Barselone.

Pogledajte tu majstoriju:

Ali nije to bio jedini sjajan potez. Barselona se naljutila zbog tog gola, pa su za samo 10 minuta postigle tri pogotka. No, potez KLaudije Pine iz 55. minuta je takođe zavredio pažnju.

I ona je uspela da na sjajan način zatrese mrežu: