Nećete, a?

"SVE MOŽE, SAMO NE SRBIJA" - ONI ŽELE DA NAS IZBEGNU NA MUNDIJALU: Novinar se javio iz Katara i podsetio na SKANDAL!

Autor Dušan Ninković

Zbog istorije naših duela, ali i snage srpskog tima, javnost u Švajcarskoj ne želi nas za protivnike u Kataru.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije bez poraza je izborila plasman na Mundijal u Kataru, a danas od 18:00 će saznati protiv koga će se boriti na Svetskom prvenstvu. Piksijeva četa nije baš poželjan rival iz trećeg šešira, što su javno rekli i Švajcarci.

Tim protiv kojeg smo igrali na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine, odnosno javnost u njihovoj zemlji, ovog puta ne želi da igra protiv Orlova. Razlog za to sigurno je kvalitet naše ekipe, ali i istorija međusobnog duela pošto švajcarski mediji podsećaju na nacionalističke ispade koji su se dogodili prethodni put.

Srbi će taj meč zauvek pamtiti po nedosuđenom penalu nad Aleksandrom Mitrovićem kada je Feliks Brih samo odmahnuo rukom, ali i po "orlu" koji su rukama pravili švajcarski fudbaleri albanskog porekla i njihov saigrač Stefan Lihtštajner. Takvo ponašanje naišlo je na osudu, a fudbaleri poput Šaćirija i Džake nisu prestali to da rade.

Na sličan način golove su kasnije proslavljali i u klubu, dok je Džerdan Šaćiri nekoliko godina kasnije jedan intervju nakon meča dao u jakni OVK koju mu je dodao navijač.

Novinar "Blika" Andreas Beni podsetio se svega što se dešavalo u Rusiji i iz Katara, sa mesta na kojem će se igrati Mundijal, poručio "Molim vas, samo ne Srbi".

Po pravilima žreba, Srbija i Švajcarska će moći da se nađu u istoj grupi samo ukoliko sa njima iz prvog šešira bude izvučen Katar, Argentina ili Brazil, pošto najviše dve evropske selekcije mogu da budu u istoj grupi. Švajcarska se nalazi u drugom, a Srbija u trećem šeširu.