SUDIJSKI EKSPERT - BIO JE CRVENI ZA ČUKARIČKI! Stigla zvanična presuda, Partizan će tek biti ljut posle ovih reči!

Potvrđena je greška arbitra Novaka Simovića na meču Čukaričkog i Partizana.

TV Arena sport

Utakmica između Čukaričkog i Partizana (0:0) proteklog vikenda izazvala je veliku buru u srpskoj javnosti pošto su u crno-belom taboru smatrali da su oštećeni jer nije dosuđen crveni karton za igrača "brđana" u desetom minutu.

Po oceni sudijskog eskperta Zdravka Jokića - glavni arbitar Novak Simović je pogrešio što nije isključio Kovačevića zbog faula nad Gomešom. Jedan od najboljih srpskih arbitara pokazao je žuti karton, zbog čega je burno protestovao Stanojević, dok je čak i trener Čukaričkog Saša Ilić poručio da je to "čist crveni".

"Ovde se radi o očiglednom sprečavanju gol šanse. Gleda se kontrola lopte, postoji pet kriterijuma. Ono što je bitno je da igrač ima kontrolu lopte, da li je daleko da nastavi akciju. Bitan je raspored igrača, bitno je mesto prekršaja, raspored odbrambenih i distanca gde se desio prekršaj desio", elaborirao je Jokić tokom gostovanja na TV Arena Sport.

"Poslednji stav kaže da je igrač fauliran i da li bi se vrlo verovatno postigao gol. Ovde nema sumnje da ima situaciju da postigne pogodak, znači trebalo je da bude crveni karton", ocenio je bivši arbitar.

Podsetimo, Partizan se oglasio burnim saopštenjem dan nakon meča sa Čukaričkim, dok je i na Banovom brdu bilo veoma burno od nedelje. Održan je hitan sastanak sa Sašom Ilićem zbog izjave na koferenciji za medije, pa je dogovoreno da sporazumno raskinu ugovor.

Pogledajte tu situaciju koja je obeležila vikend u Superligi.

Čukarički Partizan sporna situacija  YouTube/Arena sport TV