Teška situacija

LEPA FUDBALERKA NEĆE VIŠE DA ĆUTI - NAPALE SE, PA ME PLJUJU: Gabrijelin instagram GORI, a ona se bori protiv komentara!

Autor Dušan Ninković

Gabrijela Hauel poznata je engleska fudbalera, a njen atraktivan izgled donosi joj i probleme.

Izvor: Instagram/_gabbyhowell/printscreen

Najlepše sportistkinje sveta često se bore sa stereotipima jer se njihovi profesionalni uspesi gledaju samo kroz lepotu. Tako je i engleska fudbalerka Gabrijela Hauel često na meti loših komentara na društvenim mrežama, pošto je navijači uglavnom komentarišu zbog izgleda.

Njen instagram prepun je atraktivnih fotografija, ali ona ima i veoma lepu fudbalsku karijeru u dresu Saton junajteda, ekipe gde redovno igra u veznom redu i čak je zamenik kapitena u timu.

Ovih dana uzburkala je javnost u Engleskoj - a nije joj prvi put, jer je komentarisala ponašanje fudbalskih navijača ispod njenih objava na društvenim mrežama.

Ovako izgleda Gabi:

"Postoji problem u ženskom fudbalu. Verujem da biraju igračice na osnovu toga kako izgledaju, a ne zbog kvaliteta. Fudbal i visoke štikle mogu da idu zajedno. Muškarci se napale na moje fotografije, a zatim pišu da je sramota to što radim na društvenim mrežama i što tagujem klub u objavama. Devojke moraju da se naviknu na taj tretman, biće mnogo onih koji vas ne vole. To sebi ponavljam kada vidim komentare", rekla je Gabrijela britanskim medijima.

Ipak, fudbalerka Satona ne želi da briše te komentare. Ostavlja ih ispod svojih fotografija kako bi ceo svet mogao da vidi sa čim se bori na društvenim mrežama.

A ta borba traje već godinama...