Dogovoreno

MODRIĆ ĆE PISATI ISTORIJU - PRESTIŽE I KRISTIJANA RONALDA: Najbolji Hrvat u istoriji postaje legenda Reala!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski vezni fudbaler Luka Modrić ostaje u Madridu i naredne sezone, 11. godinu u nizu.

Izvor: Profimedia

Italijanski novinar specijalizovan za transfere Fabricio Romano ima ekskluzivu - Luka Modrić će produžiti saradnju sa Real Madridom. Najbolji fudbaler u istoriji Hrvatske ostaće i 11. sezonu u slavnom klubu, iako se pričalo da odlazi iz kluba.

Po rečima Italijana, ostali su da se ugovore samo završni detalji nakon kojih će biti potpisna saradnja.

Pretpostavlja se da će Modrić dobiti jednogodišnji ugovor, nakon kojeg bi mogao i da završi karijeru u klubu iz glavnog grada Španije. On je nekoliko puta isticao da bi voleo da se baš u dresu Reala oprosti od aktivnog igranja fudbala, nakon velike karijere u kojoj je madridski tim bio najsjajniji deo.

Luka Modrić je već deceniju u klubu i za to vreme je osvojio brojne trofeje. Od individualnih nagrada ističe se Zlatna lopta, dok je sa Realom bio šampion Španije, kao i višestruki prvak Evrope.

Takođe, Modrić će do kraja ove sezone i u celoj narednoj imati priliku da stigne do velikih stvari u klupskoj istoriji. Između ostalog mogao bi da pretekne Kristijana Ronalda po broju nastupa za klub, a na toj listi mogla bi da padnu još neka velika imena.

Modrić je trenutno 19. na večnoj listi, ali će sasvim sigurno napredovati za nekoliko pozicija. On je 429 puta igrao za Real, dok Kristijano Ronaldo ima 438 nastupa. Takođe, Modrić bi mogao da sruši Paka Buja (433) i Emilija Butragenja (444) pre nego što završi karijeru.