SUSPENZIJA

ZVEZDA SE S NJIMA MUČI NA "MARAKANI", SAD MORA BEZ PAVKOVA: Udarac za Stankovića, napadač napravio glupost u Novom Sadu!

Autor Milutin Vujičić

Milan Pavkov neće biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću za meč Crvene zvezde i Radničkog zakazan za sledeći vikend.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se iz Novog Sada vraća sa tri laka boda pošto je rutinski savladala Vojvodinu (3:0), ali i sa jednom lošu vešću - "požuteo" je fudbaler koji je morao posebno da se čuva do kraja sezone!

Milan Pavkov jedan je od trojice fudbalera Crvene zvezde kojima je pretila suspenzija zbog "parnih kartona", a nije se dovoljno čuvao na meču protiv Vojvodine na kome je postigao vodeći gol u 2. minutu. Međutim, ponovo je bio previše agresivan i krajem prvog poluremena zaradio je četvrti žuti karton u Superligi ove sezone.

Visoko je podigao nogu i kramponima po kolenu je udario bivšeg saigrača Veljka Simića koji je odmah ispustio glasan urlik. Zbog toga je sudija Dejan Trifković prekinuo igru i "kaznio" Milana Pavkova.

To je bio četvrti žuti karton za Pavkova, drugi u plej-ofu pošto je opomenut i protiv Partizana, što znači da će sledeći meč u domaćem prvenstvu odmoriti. Dejan Stanković neće moći da računa na njega idućeg vikenda kada na "Marakanu" dođe niški Radnički, klub u kome se proslavio.

Zvezda je početkom aprila slavila ubedljivo na Čairu (5:1), ali se ove sezone mučila protiv Radničkog na "Marakani". Slavila je 1:0 jesenas, dok je u Kupu Srbije bilo nerešeno i pobednik je rešen tek posle penala.

Jasno je da će Pavkova menjati Ohi, koji nije u naročito dobroj formi u plej-ofu, ali vredi istaći i da se napadač iz Begeča nije proslavio u mečevima sa Radničkim. Postigao je tek jedan gol protiv njih i to 2019. godine, međutim sa njim na terenu Zvezda zna samo za pobede protiv Nišlija.

U Zvezdi se nadaju da će se do narednog vikenda oporaviti i Mirko Ivanić koji je propustio meč sa Vojvodinom zbog povrede, o čemu je na konferenciji za medije govorio i Dejan Stanković.