Fudbal

ISPLIVAO NOVI SNIMAK, GOLMAN ZVEZDE TUKAO KAIŠEM LJUDE? Oglasili se iz restorana: "Stefan se lažno predstavio kao žrtva"

Autor Mladen Šolak

"Nisu nikakvih huligani njega tukli kaišem po licu i telu, već je isti imao nameru da upotrebi kaiš kako bi drugim licima naneo povrede", navedeno je u poruci iz restorana kojem je nastao incident.

Izvor: Youtube/screenshot/Crvena Zvezda

Nakon vesti da je golman Crvene zvezde Stefan Marinković (17) u jednom restoranu u Beogradu brutalno pretučen, oglasili su se i iz tog restorana i demantovali navode koji su izazvali veliku buru.

Prema prvobitnim informacijama, sukob je nastao kada je Stefan pokušao da spasi rođaku koju su trojica muškaraca maltretirala na rođendanu u jednoj prostoriji, a nakon toga je brutalno pretučen na parkingu jednog tržnog centra u glavnom gradu.

Sada su se iz restorana oglasili za "Kurir" i dostavili snimke sa sigurnosnih kamera unutar restorana, iz lifta, iz hodnika i sa parkinga, uz objašnjenje svih snimaka.

- "Na prvom mestu želimo da istaknemo da se na pomenutoj proslavi nije dogodio nikakav pokušaj silovanja... Na snimku se vidi kako Stefan, vidno pijan, zajedno sa sestrom napušta prostoriju u 00:24".

Posle toga, Marinković se vratio u sobu.

- "Stefan upotrebom sile nasilo ruši vrata i ulazi u prostoriju u tom momentu njegova sestra nije u prostoriji, a na snimku se vidi kako ona ulazi kasnije u prostoriju. Dakle, nisu nikakvih huligani njega tukli kaišem po licu i telu, već je isti imao nameru da upotrebi kaiš kako bi drugim licima naneo povrede, jer se na snimku vidi kako s kaišem ide ka prostoriji".

Kako je objašnjeno, na poziv da sa sestrom napusti objekat, "oni su nevoljno i uz mnogo problema to učinili".

- "Stefan kaišem i nogama udara maloletna lica koja usled toga zadobijaju telesne povrede čiji se će stepen naknadno utvrditi", navedeno je.

U zaključku je golman optužen da je u javnosti stvorio lažnu sliku i da je sebe predstavio kao žrtvu huliganizma. "Nijednog momenta niko od gostiju niti zaposlenih nije udario Stefana. Iz svega priloženog jasno se vidi da maloletni Stefan Marinković, želeći da opravdava delikventsko ponašanje, u javnosti stvorio lažnu sliku i sebe predstavio kao žrtvu huliganizma i nedoličnog ponašanja", navedno je.

"Osuđujemo svaki vid nasilja, naročito nad maloletnicima, i to je jedan od razlog što se oglašavamo na ovaj način", poruka je iz restorana, uz najavu da će ceo slučaj završiti na sudu.

Za kraj treba naglasiti da se ovo odnosi na događaje unutar samog objekta i da sve ovo ne isključuje mogućnost da je incident nastavljen na parkingu.