BOMBA!

BUM! SRPSKI DŽIN STIŽE U BAJERN DA ZAMENI LEVANDOVSKOG: "Novi Žigić" oduševio, ali svi postavljaju jedno pitanje!

Autor Milutin Vujičić

Robert Levandovski će napustiti Bajern, ali da li je Saša Kalajdžić dovoljno dobra zamena? E, to je veliko pitanje...

Izvor: Profimedia/Sven Hoppe/dpa

Robert Levandovski obavestio je Bajern da neće produžiti ugovor i to je jasan signal minhenskom klubu da će ovog leta morati da pronađe novog napadača. Poljak ne želi da čeka još godinu dana kako bi otišao bez obeštećenja, već sada želi da pređe u Barselonu, pa će tako tim Julijana Nagelsmana iznenada ostati bez najboljeg fudbalera.

Nastaće velika rupa u Bajernu, i to sve zbog tvrdoglavosti sportskog direktora Hasana Salihamidžića, pa hitno moraju da pronađu novo rešenje i to sve pošto su im propali prvobitni planovi...

Bajern je želeo da Levandovskog odmah zameni Holandom, međutim norveški napadač je već prešao u Mančester siti, dok nisu uspeli da dođu ni do Adejemija koji ide u Dortmund, odnosno Darvina Nunjeza - najverovatnije novog napadača Mančester junajteda ili Pari Sen Žermena.

Zbog toga su se u Bajernu "bacili" na alternativna rešenja, a kako prenosi najbolje obavešteni nemački novinar Kristijan Falk - jedna od meta je i "naše gore list".

U pitanju je Saša Kalajdžić (24), austrijski napadač srpskog porekla, koji već tri sezone igra za Štutgart. Dvometraš koga su mnogi prozvali i "novi Žigić", ove sezone je igrao malo zbog teške povrede, tako da je postigao svega pet golova u Bundesligi na 14 mečeva, dok je godinu dana pre toga bio strelac 16 puta.

Spominje se da je Bajern spreman da krene i po Sadija Manea, verovatno kao alternativu Gnabriju ako ne produži ugovor, što znači da bismo od leta mogli da gledalo znatno drugačiji tim u Minhenu.

Da li i bolji? Teško...

(MONDO)