U17 EURO

SRBIJA "OTELA" VAŽAN BOD NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Orlići se dobro pokazali, spasio ih detalj iz finiša meča!

Autor Nebojša Marković

Kadetska selekcija Srbije je odigrala prvi od tri meča u grupnoj fazi turnira u Izraelu.

Izvor: Sport klub/Screenshot

Kadetska reprezentacija Srbije startovala je na Evropskom prvenstvu u Izraelu, pošto je u prvom meču na turniru remizirala sa selekcijom Belgije.

SRBIJA - BELGIJA 1:1 (0:1)
/Milošević pen. 88 - Muzambo 17/

Bio je ovo sasvim solidan početak takmičenja za selekciju Srbije za igrače do 17 godina. Ekipa Radovana Krivokapića bila je ravnopravan rival u duelu sa Belgijancima i u finišu meča uspela je da stigne do vrednog boda.

Imajući u vidu da su Belgijanci rano poveli preko Stanisa Idumba Mozamba, već u 17. minutu, i da dugo Srbija nije uspevala da stigne do pogotka, ovaj rezultat biće zadovoljavajući za naše momke.

Spasilac u redovima Srbije bio je Jovan Milošević, koji je u 88. minutu meča bio precizan iz jedanaesterca, tako donevši važan bod svom timu. Štaviše, Srbija je tokom meča više puta pokušavala da ugrozi gol rivala nego što su to činili Belgijanci.

Viđena je zanimljiva utakmica i tečna igra "orlića", koji će sada čekati ishod drugog meča u grupi, između Turske i Španije (19.00). Naredni meč Srbija igra protiv Turske u petak, a onda narednog ponedeljka sledi susret sa Špancima.

SRBIJA: Lijeskić - Simić, Majstorović, Serafimović, Bukinac - Nedeljković, Stanković, Džodić, Šljivić - Milošević, Bubanj. Igrali su još i Mijatović, Đekić, Kovačev, Radonjić.