OPA

IZNENAĐENJE! LUKA JOVIĆ NIJE SAMO IGRAČ, POSTAO I FUNKCIONER: Iz Madrida šalje eksperte, želi da stvori moćan klub!

Autor Milutin Vujičić

Luka Jović je odlučio da se već sa 24 godine upusti i u funkcionerski posao.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Luka Jović će najverovatnije ovog leta promeniti sredinu i napustiti Real Madrid, ali zanimljivo je da uz njegovo ime više nećemo pisati samo "igrač".

Srpski reprezentativac biće ubuduće zadužen za sva sportska pitanja u Zvijezdi 09, klubu koji se od prošle godine takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, zvanično je potvrđeno na njihovom oficijelnom sajtu. To znači da će Jović uporedo sa igračkom karijerom, imati i funkcionersku.

Razlog zbog kog je Jović prihvatio poziv Zvijezde 09 je to što želi da na ovaj način "pomogne mladima širom regiona, kao i klubu iz svog rodnog grada", navode u zvaničnom saopštenju.

Jović će podeliti svoje ideje i vizije kako bi klub napredovao na viši nivo, pa tako sižu stručni i pouzdani eksperti u Bijeljinu.

"Prijateljstvo sa osnivačem i predsednikom kluba, gospodinom Borisom Stanišićem, presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09. Želeo bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radićemo na tome da obezbedimo najbolje uslove za napredak mladih igrača", izjavio je Luka Jović za zvanični sajt kluba.

Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli Prve lige Republike Srpske.