GOTOVO JE

OPET "LJULJA" JAVOR - SUPERLIGA SE VRATILA U IVANJICU: Kraj Prve lige, evo koji su parovi baraža za poslednja DVA mesta!

Autor Nebojša Marković

Osim Mladosti iz Novog Sada i Javora koji su već u Superligi, Železničar iz Pančevo i IMT sa Novog Beograda će u baražu pokušati da se tamo prvi put plasiraju.

Izvor: YouTube/ Prva liga Srbije/Printscreen

Čekamo kraj ove sezone Superlige, kada ćemo i konačno saznati ko će osvojiti titulu prvaka Srbije, a za to vreme, stvari se polako završavaju i u Prvoj ligi Srbije!

Ekipa Javora je u poslednjem kolu pobedom nad Loznicom uspela da se vrati u superligaško društvo, a u baražu za ulazak u elitni rang igraće Železničar iz Pančeva i IMT sa Novog Beograda!

Nakon što je Mladost iz Novog Sada prva uspela da prođe kroz cilj i obezbedi debitantsku sezonu u Superligi, i Javor je uspeo da se vrati u takmičenje u kojem je u proteklih 15 godina najčešće igrao.

Ivanjičani su znali da im je potrebna pobeda protiv Loznice ne bi li obezbedili superligaški status, a trijumf 1:0 doveo ih je do toliko željene druge pozicije na tabeli. Ekipa Igora Bondžulića je slavila pogotkom Luke Lukovića i tako donela veliko slavlje u Ivanjicu.

Za to vreme, još dva kluba su se nadala direktnom plasmanu u Superligu, ali će na kraju to morati da pokušaju preko baraža. Železničar iz Pančeva je sezonu u Prvoj ligi okončao na trećem mestu nakon što su golom Stojčeva savladali Žarkovo 1:0.

IMT je u Novom Sadu savladao Mladost 3:2, i to nakon što su Lučić, Radočaj i Ivković probudili nadu da bi "traktoristi" nekako mogli do druge pozicije. No, i oni će ići u baraž i to sa četvrte pozicije. Na mestima pet, šest, sedam i osam ostale su ekipe Inđije, Žarkova, Radničkog iz Sremske Mitrovice i Loznice.

U baražu će se igrati dvomeču 25. i 29. maja, a ovo su parovi:

  • prvi mečevi: IMT - Novi Pazar, Železničar - Radnički 1923
  • revanš mečevi: Novi Pazar - IMT, Radnički 1923 - Železničar
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt