UŽIVA

GDE GOD ODE - SVI GA VOLE! TO JE ŽOZE MURINJO: Doneo evro-titulu u Rim, to Italija čeka od kada je otišao iz Intera!

Autor Milutin Vujičić

Žoze Murinjo je slavio trofej Konferencijske lige u Rimu. Mahao je navijačima "vučice" koji su ga brzo zavoleli je im je doneo pehar...

Izvor: Twitter/printscreen/_GIFN

Žoze Murinjo je ponovo "zapušio usta" svojim kritičarima. Osvojio je Konferencijsku ligu sa Romom pošto je njegova ekipa u velikom finalu u Tirani savladala Fejnord 1:0 (1:0) golom Nikola Zanijola.

Već na stadionu bilo je jasno koliko je Murinjo emotivno proživeo još jedan veliki trofej u svojoj riznici, pa se okrenuo ka publici i pokazivao rukom "pet". Mislio je na to da mu je ovo peti evropski trofej pošto ima dve Lige šampiona (Porto, Inter) i još dva pehara u Ligi Evrope (Porto i Mančester junajted).

Usledilo je i veliko slavlje na ulicama Rome gde je dočekan kao heroj. Navijači su već po gradu iscrtali grafite na kojima je predstavljen kao gladijator, a čini se da je i njemu lepo u prestonici Italije.

U ovoj zemlji već je heroj navijača Intera, sa koji je osvojio "tripletu" pre više od decenije, dok je sada Romi doneo prvi važniji trofej još od 2008. godine kada su bili osvajači Kupa Italije. Zbog toga će zauvek biti upisan u zlatnu istoriju kluba, a poznajući njega neće se samo na ovome zaustaviti.

Murinjo je bio među najveselijima kada je otvoreni autobus Rome "krstario" pokraj Koloseuma. Mahao je navijačima i pokazivao na grb kluba koji mu je u srcu.

Pogledajte!