Fudbal

LIVERPUL HITNO OBJAVIO SAOPŠTENJE: Izgubili finale Lige šampiona i ODMAH se oglasili!

Autor Mladen Šolak

U engleskom velikanu su izuzetno ljuti!

Jako teška noć za Liverpul u Parizu završena je porazom od Reala u finalu Lige šampiona. Dok su igrači još bili na terenu, engleski klub je objavio saopštenje povodom skandalozne organizacije utakmice i kašnjenja zbog haosa ispred stadiona.

Engleski klub je kratko poručio: "Izuzetno smo razočarani problemima sa ulaskom na stadion i slomom bezbednosnih barijera na koje su navijači Liverpula naišli ove večeri na stadionu ' Francuska'. Ovo je najveći meč u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da dožive scene koje smo videli večeras. Zvanično samo podneli zahtev za istragom, koja će okriti uzroke ovih neprihvatljivih problema", objavio je Liverpul.

Utakmica na "Sen Deniju" kasnila je tačno 36 minuta jer organizator nije uspeo da obezbedi nesmetan ulaz navijačima koji su se gurali ispred stadiona, bili prskani suzavcem, a bilo je i onih koji su upali na finale tako što su preskakali ogradu naočigled obezbeđenja i policije. Ove skandalozne slike sigurno će inicirati istragu UEFA, koju je Liverpul i zahtevao.

Liverpul je izgubio u finalu rezultatom 0:1, čime je Real Madrid osvojio Ligu šampiona čak peti put u poslednjih osam godina i još jednom pokazao da mu nema ravnog.