SRAMOTA

OVO JE LISTA ZBOG KOJE JE HEROJ REALA POBESNEO: Englezi kažu da je lošiji od golmana Vulvsa, brutalno im je odgovorio!

Autor Milutin Vujičić

Tibo Kurtoa je odlučio da se prvo obrati novinarima nakon finala Lige šampiona.

Izvor: YouTube/BT Sport/Screenshot

Tibo Kurtoa bio je apsolutni heroj finala Lige šampiona pošto je zaustavio sve pokušaje Mohameda Salaha i njegovih saigrača, a omogućio je Vinisijusu da jedini šut koji je Real Madrid uputio u okvir gola - bude dovoljan za 14. "ušati" pehar.

Belgijski golman je bio neverovatan cele sezone, samo u Ligi šampiona imao je skoro isti broj odbrana kao recimo Ederson iz Sitija za celu sezonu Premijer lige, a njegov utisak bio je da je žestoko potcenjen u javnosti i zato je nakon finala u Parizu "održao lekciju" novinarima.

"Za moju karijeru je bilo važno da osvojim Ligu šampiona, mislim da me ne poštuju dovoljno. Posebno u Engleskoj. Video sam dosta kritika da nisam dovoljno dobar...", pričao je Tibo Kurtoa za BT Sport.

Razlog zbog kog je Kurtoa pobesneo, o čemu je pričao i o konferenciji za medije pred meč, bila je lista koju objavljuje poznati fudbalski list "442" iz Engleske. Oni su u martu objavili listu najboljih golmana sveta, a verovali ili ne - Kurtoa na njoj nije bio čak ni među deset.

Na prvom mestu je Eduar Mendi iz Čelsija, a potom slede De Hea (Junajted), Nojer (Bajern), Ederson (Siti), Alison (Liverpul), Ramsdejl (Arsenal), Žoze Sa (Vulvs), Simon (Bilbao), Bono (Sevilja) i Oblak (Atletik Madrid).

Primetićete, dominiraju gomani iz Engleske, pa je čak i golman Vulverhemptona isred golmana Real Madrida, dok na listi nije nijedan golman iz Italije. To je dobro ispratio Kurtoa i odlučio je da dobro pokaže stručnjacima koji su ga tako potcenili, pa će se sledeći put setiti njegovog imena.

Kurtoa je ove sezone na 51 meču primio 46 golova, a na 22 susreta nije savladan.