Fudbal

ON PRVI IDE IZ REALA! SAČEKAO DA PROĐE ŽURKA, PA SE OGLASIO: Objavio da ide i pecnuo Mbapea: "Ne bi to trebalo da radiš"

Autor Mladen Šolak

Karlu Anćelotiju više nije potreban.

Izvor: Instagram/iscoalarcon

Dan posle šampionske parade u Madridu, Isko (30) je objavio da odlazi iz kluba. To je učinio na svom Instagram nalogu, gde je napisao oproštajnu poruku i njom stavio tačku na svoj devetogodišnji boravak u klubu.

Nekadašnji đak Valensije stigao je u Real iz Malage 2013, a sa Realom je osvojio pet titula šampiona Evrope, tri puta je bio šampion Španije, osvojio je i Kup kralja 2014... U klub je došao kao jedan od najvećih talenata na svetu i osvajač priznanja "Zlatni dečko", a ovaj rastanak nije iznenađenje, jer mu je istekao ugovor i jer kod Karla Anćelotija ove sezone praktično nije ni igrao. Ukupno je sabrao samo 17 nastupa i nijednom nije ušao u igru u Ligi šampiona.

"Kada sam bio u Malagi, znao sam da moram da idem. Dogovorio sam se sa drugim timom, ali Real Madrid je pokucao na vrata, a Realu ne možeš da kažeš ne i ne bi trebalo to da radiš, iako uvek postoje izuzeci", napisao je Isko između ostaloh, tako "pecnuvši" Mbapea.

"Sećam se da sam govorio ljudima da je Real dugo bez titule Lige šampiona i da imam osećaj da će taj loši niz da se prekine. I onda je došla 'LA DESIMA' (deseta titula prvaka Evrope osvojena 2014, prim. novin) i sve posle toga je bila istorija. Devet godina kasnije, završeno je moje vreme u klubu koji mi je omogućio da ostvarim sve snove koje sam sanjao kao dete. Osim što sam ih ostvario, osvojio više titula nego što sam mogao da zamislim, igrao sa najboljim igračima i sreo neverovatne ljude, sjajno sam se provodio..."

"Uzgred, juče sam rekao prijatelju da ne shvatam zašto prave žurku na trgu kada dolazi i 15. titula Lige šampiona?! Zbogom i Hala Madrid!", dodao je Španac.