Moderan bek

HRVATI SE KAJU - NISU GA ZVALI, A SAD JE SA SRBIJOM NAPRAVIO ČUDO: Brz kao munja, voli da dribla - čekamo ga u A timu!

Autor Nikola Lalović

Đuro Đekić pokriva deficitarnu poziciju desnog beka, a možda bi u narednim godinama mogao da bude rešenje i za seniorsku selekciju.

Izvor: MN Press

Srbija ne mora da brine za budućnost, pošto je naš U17 tim pokazao da je spreman za velika dela na U17 Evropskom prvenstvu u Izraelu. Jedan od najmlađih u tom timu bio je Đuro Đulio Đekić, mladić rođen u Hrvatskoj.

Srbin koji je ponikao u Dinamu, a sada nastupa za Lokomotivu iz Zagreba odlučio je da iskoristi svoje pravo da zaigra za Srbiju, a u razgovoru za "Jutarnji" istakao je da ga Hrvatska nije ni zvala!

"Pre dve godine prišao mi je Mirko Bunjevčević, koji je bio i selektor mlađe kadetske selekcije Srbije i pitao me želim li da igram za njih? Kako me niko nije zvao u hrvatske selekcije, odlučio sam da prihvatim poziv", rekao je Đekić za "Jutarnji".

Očigledno nije pogrešio jer se sada okitio bronzanom medaljom sa Eura, a hrvatski portal navodi da je u meču sa Holandijom "odlično parirao brzinom, može stalno da se ponavlja, vidi se da zna s loptom u nogama, voli da uđe u dribling, da se uključi u igru kao veznjak. Neizostavno je vrlo perspektivan mladić".

A on sam kao svoju najveću vrlinu ističe brzinu! 

"U svojoj Lokomotivi sam najbrži igrač na testiranjima, baš kao i u Srbiji. Dribling mi ide, volim ga, a ko ga ne voli", zapitao se Đekić.