To je to

GOTOVO JE, NENAD LALATOVIĆ JE POTPISAO! Srpski trener ide preko Drine, da osvoji titulu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Zvanično je!

Izvor: Mondo

Nenad Lalatović je novi šef stručnog štaba Borca iz Banjaluke, zvanično je potvrdio taj klub.

U promotivnom video spotu, promocija srpskog stručnjaka napravljena je kroz simbolično sklapanje šampionske slagalice, u kojoj je ključni deo upravo temperamentni trener iz Beograda. U intervjuu za MONDO, Lalatović je istakao da u Borac želi da dovede neke od sadašnjih i bivših igrača Crvena zvezda i Partizana.

Ova vest je najavljena prošlog meseca, ali je Lalatović prethodno sav fokus usmerio ka Radničkom 1923, sa kojim je opstao u ligi i potom prihvatio poziv da nastavi karijeru u Banjaluci. Tamošnji Borac, nekadašanji osvajač Kupa SFRJ, dva puta je bio šampion Bosne i Hercegovine i sa tom, najvećom ambicijom ući će i u nastupajuću sezonu, sa bivšim trenerom Zvezde, Vojvodine i niza srpskih klubova.

Borba za trofej biće veliki izazov i Lalatoviću, koji je sa Vojvodinom 2020. osvojio Kup Srbije. Godinu kasnije, imao je kratku epizodu u Al-Batinu u Saudijskoj Arabiji, ali se tokom sezone 2021/22 vratio kući i uspeo da zadrži Kragujevčane u eliti kroz plej-of.

Borac je minulu sezonu završio na trećoj poziciji tabele, sa 30 poena manje od šampiona – Zrinjskoj i sa tri poena minusa u odnosu na vicešampiona, Tuzla siti. Tim rezultatom, Banjalučani su se plasirali u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, u kojoj će zaigrati od prvog kola.